≡ Menu

300 fler apotek- till nytta för vem?

”Pillerpärsen”, det är rubriken på Svenska Dagbladets  artikel om avregleringen av apoteksmonopolet.,De nya apoteken,(300 fler totalt  än före avregleringen!) har svårt att leverera receptbelagda läkemedel inom 24 timmar. Dessutom går flera av dem med stora underskott,

Kan inte låta  bli att säga ” Vad var det jag sa?”! Så här skrev jag för några år sedan angående avregleringen av apoteksmonopolet. Läs här.

Jag har aldrig begripit hur alla apotek som har vuxit upp som svampar ur jorden ska klara sig på marknaden.

Nu får vi se hur det går. Säkert kommer flera kedjor att dra sig tillbaka. Med mångmiljonförluster och en våldsam kapitalförstöring i bagaget. Inte kul för någon…

PS Säkert är det bättre tillgänglighet i glesbygd i dag och det är bra,  men i Stockholms innerstad behöver vi inte ett enda apotek till. Inte i heller i Sollentuna där jag bor för den delen.

Comments on this entry are closed.

 • Affi 20 oktober 2011, 6:55

  Håller med, i Gislaveds tätort finns idag tre apotek, tidigare klarade vi oss med ett utan några problem. Hemma i Reftele har vi däremot fått behålla det enda apotek vi hade tidigare och det känns skönt!

 • Joakim 20 oktober 2011, 7:10

  Jag läste någonstans att när de nya kedjorna fick köpa apotek från staten så förband de sig att driva dem i alla fall i tre år. Nästa år har tre år gått, och sen får vi se hur många som finns kvar efter det och hur många som läggs ner.

 • elina 24 oktober 2011, 10:37

  Det är säkert överetablering men vilken god och vänlig service det är nu i vårt apotek när det blev privat. Märkligt, för det är nästan samma personal.

  • Louise Konsumentkoll 24 oktober 2011, 21:12

   Elina: Håller med, personalen är det sannerligen inget fel på.