≡ Menu

Alldeles för tung burk för pyttelite ansiktskräm

Varför måste en burk med ansiktskräm väga bly? 50 ml anti-rynkkräm till 183 gram glasburk.  

burkTillverkarna har säkert tänkt sig att en tung burk ska ge ett lyxigt intryck. För mig är intrycket bara fånigt, och företaget som satt burken på marknaden slappt och likgiltigt.

Miljontals tunga kosmetikaförpackningar far omkring på lastbilar och båtar världen över och tuggar i sig massa extra diesel på grund av sin alldeles onödigt tunga last.

Och ja, jag vet, vi som hoppas på något grundare och färre rynkor emedan vi smörjer på oss innehållet i de övertunga burkarna borde genast sluta med det och endast använda tvål och vatten. Inte låta vår fåfänga bidra till växthuseffekten. Men om vi ändå gör det, och vi är ganska många, är det inte då alldeles, alldeles onödigt med en övertung burk?

Jag får väl byta märke, det finns trots allt krämer i lättare förpackningar, men har ingen lust. Åtminstone inte av det skälet. 

 

Comments on this entry are closed.

 • Kristina Neimert Carne 08 december 2016, 10:18

  Håller helt med dig, men den krassa verkligheten är väl tyvärr att konsumenterna fortfarande önskar köpa sina dyra cremer i glasburkar. Det smartaste, mest prisvärda och hygieniska är tuber, om än mindre flärdfullt!

 • Åsa 08 december 2016, 11:53

  Glas ses säkert som lite lyx.
  Kan företagen tillfrågas om de har återanvänt glas i glasdelen?
  De kan väl också vilja vara lite med i tiden?

  Transportvikt i relation till innehåll kanske den minskas?

 • Louise Konsumentkoll 08 december 2016, 12:30

  Åsa: Bra fråga om glaset är återanvänt. Ska fråga vid tillfälle. Det är mest tyngden jag retar mig på eftersom tunga prylar drar mer diesel i transporter, och tycker att det är onödig tyngd! Det går säkert att få till en lyxig känsla även med lättare material.