Alltid något Scandic!

av Louise Konsumentkoll den 28 december 2010

scandics karaffer med kranvatten Jag har retat mig på att hotellkedjan Scandic, ett företag som jag för övrigt gillar, har dragit sådana enorma miljöväxlar på att de inte serverar buteljerat vatten som Ramlösa, Loka osv. I stället får restaurangkunderna beställa en karaff med kranvatten, med eller utan kolsyra. Vad de inte har talat om i pressmeddelanden och annan PR är att kunderna får pröjsa ungefär 60 kronor litern för kranvattnet. Visserligen är vattnet filtrerat, men ändå. Ocker tycker jag.

I dag läser jag i tidningen Resatauratören att Scandic delar ut 1,2 miljoner kronor till olika  projekt, sociala och med miljöinriktning. Huvuddelen av miljonen kommer från försäljningen av kranvattnet.

Intäkterna från vattnet, som måste vara riktigt rejäla,  går nu till  bra ändamål.  Alltid något.

{ 4 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Pernilla december 28, 2010 kl. 20:10

Jag tycker inte det är OK ändå. Att att ta betalt för vatten (60 kr per liter! Jisses) är inget annat än sniket. Så gott som alla vill dricka till maten, och detta skall det nu slås mynt av till varje pris. Kanske kan de ta en 50-lapp för att gå på toa också?

Det är väl fint av dem att skänka till välgörande ändamål. Men personligen betalar jag hellre in summan direkt till någon hjälporganisation än går omvägen via apdyrt vatten på ett sunkigt motell.

Svara

Louise Konsumentkoll december 29, 2010 kl. 8:51

Pernilla: Jag tycker det är bra att Scandic sponsrar bra projekt, men tycker som du att de ska sluta ta betalt för vattnet. Ett sådant stort och framgångsrikt företag får förstås ihop en miljon utan att skinna sina kunder när de vill dricka vatten.

Svara

Affi december 29, 2010 kl. 9:55

Håller med er fullt ut, och samtidigt kan jag inte låta bli att roas lite av hur känsliga företag är för kritik, med andra ord de vet själva om att de agerar lite skumt mot konsumenten.

Svara

Anna-Karin Wickström december 29, 2010 kl. 9:58

Snittpriset för en liter kranvatten är 1 öre…
Hälsningar
Anna-Karin Wickström, informatör, Sydvatten

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: