I dag skriver många tidningar om farliga kemikalier och dålig arbetsmiljö i ananas – och mangoodlingen i Costa Rica. Två tropiska frukter i säsong just nu och som finns massvis av i livsmedelsbutikerna. Det är Naturskyddsföreningen och Swedwatch som rapporterar. Så här svarar Coops hållbarhetschef Louise König på rapporten.
Ananas och mangon i livsmedelsbutikerna
Tidigare inlägg: Tvinga folk att bära reflex!
Nästa inlägg: Jakten på de försvunna fosfaterna
{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }
Är du förvånad överallt där det går att göra någon form av peng smyger det in sig de som vill öka vinsten på ett smidigt o billigt sätt utan att fundera på vad det förorsakar omgivningen….
Affi: Dagligvaruhandlarna har nog inte alla rätt här, men av deras svar på Swedwatch’s rapport att döma så verkar det som att de vill göra rätt för sig, att de inte klarat att nå ändra fram och att vissa leverantörer slinker emellan. De har brustit.
Men om vi som konsumenter försöker handla vår EKO så har vi lite påverkan iaf. Såg nu att vi är rätt duktiga på bananer t ex: http://gd.se/konsument/1.6500350-rekordmanga-valjer-ekologiska-bananer