≡ Menu

Äntligen ska det gå att tömma yoghurtförpackningar

Har man sett på f-n. Nu har äntligen Elopak som gör så kallade takåsförpackningar för mejerivaror kommit på att de konstruerat en svårtömd, dum, förpackning som retar upp folk. Elopak har tillsammans med Skånemejerier tänkt till och konstruerat om yoghurtförpackningarna så att de är lättare att tömma på sitt innehåll. Bra och på tiden.

Om alla nya yoghurtförpackningar som Skånemejerier säljer töms enligt instruktionerna är det möjligt att få ut 350 ton mer yoghurt varje år enligt företaget. Och den siffran gäller bara Skånemejerier som har en ganska liten marknadsandel.

Jag förutsätter nu att Elopak inte säljer en enda förpackning till av den gamla modellen till övriga mejerier. Tänk hur mycket yoghurt som skulle kunna sparas då. Förutsatt att vi konsumenter sköter oss och klämmer ur det sista. Bra för våra plånböcker, utmärkt för miljön!

Comments on this entry are closed.

 • Affi 23 september 2013, 6:30

  Jaha, är det någon skillnad, så gör jag redan idag med de gamla förpackningarna utan några problem. Är det någon vikning som gör att det är lättare med den nya förpackningen?

 • Åsa 23 september 2013, 8:56

  Riktigt kul att se.

  Om mängden som fås ut ökas så mycket är vinsten stor.
  Precis som det blir mindre plats i återvinningen. Tror de flesta försöker få till det men en förenklad vikning gör att fler gör det. Hoppas nu fler märke också underlättar detta.

 • Humlan 23 september 2013, 10:14

  På förpackningen till Norrmejeriers fruktyoghurt står tipset att när man hällt ut allt som går kan man hälla en skvätt mjölk i paketet och skaka om, då får man en liten smoothie. Smart!

 • Louise Konsumentkoll 23 september 2013, 10:24

  Affie, Humlan och Åsa: Eftersom jag har dissat den här förpackningen helt tidigare – även om jag också har tipsat om att göra smoothie av det sista – så är jag trots allt glad att företaget nu erkänner problemet. Det har varit ganska knöligt att trycka ihop den gamla förpackningen, nu hoppas jag att det ska gå lättare och framförallt att folk verkligen gör det!

 • Åsa 23 september 2013, 11:17

  Louise mfl

  Jag såg också det som om de lyssnar o försökt ge problemet KfS tagit upp – en hantering.

  Att vika o rulla för hand går men kräver sina brovinker och styrka. Förpackningen vill gärna veckla ut sig efteråt. Om deras förpackning håller sig kvar mer med förvikning är det bra. Bra de vill visa de vill se problemet, då kan konkurrenterna bara vilja bli bättre val.

  Bra det börjat rullat in…

  Ja mjölksköljning har jag sett också som Louise tips.

 • Louise Konsumentkoll 23 september 2013, 11:41

  Åsa: Ska köpa Skånemejeriers yoghurt så fort jag ser den nya förpackningen. Jag rapporterar!

 • Åsa 23 september 2013, 12:32

  Intressant att få veta mer

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: