Återbäring – Jippee!

av Louise Konsumentkoll den 10 november 2010

Minns när barnen var små och vi var fattiga som lusar. Ungefär någon vecka innan sportlovet varje år kunde vi gå och hämta ut fem – sexhundra kronor i reda pengar på Obs!stormarknad i Rotebro där vi handlade det mesta.  Det kallades Bonus och vi var jätteglada. Pengarna kom som en skänk från ovan tyckte vi.

I dag heter butiken Coop Xtra och där har inte gått att hämta ut några pengar. Däremot har man fått premiecheck på en femtilapp eller 5 % på ett köp när man handlat för 5 000 kronor. Inte så dumt det heller, men ett absolut ett nedköp mot förr.

Men nu stundar bättre tider. Vi tappra medlemmar ska återigen få Medlemsåterbäring. Och ska det vara någon mening med konsumentkooperationen så är det väl just återbäring man ska ha. Snabbt räknade jag ut att jag och min man  nog kan få sisådär 1500 kronor om året, minst. Sedan jag skaffade Coop Visa så handlar jag nästan allt med det kortet, så då tillkommer det också 0,5 procent på alla pengar jag gör av med i alla butiker världen över.

Coop medlemsåterbäringJag tycker det här låter bra. Förutom att det inte är en riktig återbäring, för då ska alla, oavsett för hur mycket man köper, få samma procent i återbäring.

Och sedan gäller det förstås att hålla koll på att Coop har konkurrenskraftiga priser och inte höjer priserna i motsvarande mån som återbäringen tickar in. För då blir det ju ett nollsummespel.

Förresten blev jag glad i går när det äntligen låg ett Coop Visakort med chip i brevlådan. Jag har retat mig jättelänge på att chippet har saknats. Kan Coop nu också klämma in en bra reseförsäkring i kortet så blir jag riktigt nöjd!

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: