≡ Menu

Avbeställningsskydd- tji fick vi!

Vi köpte flygbiljetter till ett fjärran land för en resa över jul och nyår för oss och pojkarna. Alla har egna tilläggsförsäkringar för resor via hemförsäkringen, med avbeställningsskydd, eftersom de har flyttat hemifrån. Speciellt viktigt var det eftersom min mamma var sjuk och möjligen, möjligen skulle vi behöva ställa in resan. Kollade  upp extra noggrannt med försäkringsbolaget innan vi bokade att avbeställninggskydden skulle gälla. Jodå, det skulle de. Ställde dock inte rätt frågor visade det sig.

Vi tvingades ställa in resan. Avbeställningsskyddet löstes ut för sönerna, men inte för den pojke som har bott hos oss i många år. Han har inget blodsband till min mamma och det är lika med ingen ersättning även om hela resan ställs in. Känslomässiga blodsband räknas inte. Det blev en dyrköpt erfarenhet.

Tänker på det när jag läser DNs  genomgång av reseskydd i dag.  Jag trodde faktiskt att om en resa ställs in på grund av sjukdom i familjen så gäller avbeställningsskydden för alla i familjen som ska med, blodband eller ej. Så är det alltså inte.

Observera också att DN artikeln pratar om reseförsäkring om man betalar med kort. Coops Visakort har inte någon inbakad reseförsäkring. Det är dåligt tycker jag. Jag hade hellre betalat någon hundralapp extra för det. Och riktigt dåligt är att den informationen  inte står klart och tydligt  under ”Det här får du med Coop Visa” på websajten, utan först längre ner på sidan. Det ska jag påtala för Coop.

Comments on this entry are closed.

  • Affi 13 mars 2011, 13:43

    Tråkigt och dåligt inte är det konsumenten som ska veta särskilt inte när man frågar i förväg. Hoppas det kan bli ändring framöver

  • Trillian 14 mars 2011, 20:26

    Ursäkta kraftutrycket. Men vilka grisar!!! Jag blir så arg när jag läser sånt här. Jag förstår inte att du kan vara så sansad när du skriver dina inlägg. Jag är faktiskt imponerad av människor som dig. Själv svär och skäller jag som den värsta skogshuggaren.

  • Louise Konsumentkoll 15 mars 2011, 8:39

    Trillian: Jag har svurit och skällt. Du skulle bara höra…!