Bästa myggmedlet

av Louise Konsumentkoll den 25 juli 2014

MyggmanickOm det så bara fanns en enda mygga kvar i hela världen skulle den hitta till mig.

Bästa myggmedlet är Odomos som jag köpte upp ett lager av i Indien för några år sedan. Smörjs på som en bättre hudkräm och luktar gott, godare än Mygga. Har pyttelite kvar i en tub.

Näst bäst är våtservietter med U622. Praktisk och en räcker till två påstrykningar. Roll on med samma medel är inte dum heller.

Fast nu har jag hittat en manick som faktiskt funkar. Vattnade grönsakerna i ett mygghål i trädgården alldeles nyss med maskinen i näven. Inte en mygga i sikte. Testade den på en trädgårdsfest häromkvällen. Inte ett myggbett.

Heter ThermaCELL och kostar cirka 400 kronor på Teknikmagasinet tillsammans med med lite extra ampuller. Dyrt men värt.

{ 5 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Gustav Erikson juli 29, 2014 kl. 18:22

Vi har en sådan och den är riktigt bra. Perfekt att ta med när man ger sig ut med husvagnen. Den finns också som en modell som kombinerad bordslampa vilket är smidigt. Enda nackdelen är hyfsat dyra gaspatroner men efter lite kollande på nätet hittar man sätt där man själv kan återfylla (på egen risk) patronerna med vanlig tändargas.

Svara

Louise Konsumentkoll juli 29, 2014 kl. 19:45

Gustav: Ja jäklar vad gasampullerna tar slut fort. Men jag vågar mig inte på något hemmasnickrat så jag får väl snåla.
Har du förresten provat ett racket ”Finito Mosquito” mot getingar? Funkar toppen. 59 kronor på Teknikmagasinet. Låter som jag har sponsoravtal med Teknikmagasinet…men nej. Har en butik alldeles i närheten. Därför.

Svara

Gustav Erikson juli 31, 2014 kl. 6:28

Jajamen. Ett sådant racket har vi provat. Fungerar hur bra som helst.

Svara

Lovisa september 9, 2014 kl. 22:43

Min sambo ville köpa något liknande i somras men jag var och är väldigt tveksam. Googlade fram säkerhetsdatabladet för en liknande produkt. http://myggfri.nu/Portals/0/Public/Datablad/SDB%20Mr%20Mosquito%20120329.pdf Tydligen skall den användas utomhus eller med fönstret öppet, sörj för god ventilation .. Jag kan såklart inte veta om produkten på Teknikmagasinet innehåller samma verksamma ämnen men den fungerar i varje fall på samma sätt med en tablett som väms upp och avger ämnen som håller myggen borta på något sätt. Det jag däremot såg när jag var inne på Teknikmagasinets hemsida är att de inte lagt ut något säkerhetsdatablad för siin produkt, mycket dåligt tycker jag.

Svara

Louise Konsumentkoll september 10, 2014 kl. 5:08

Lovisa: Håller med dig att de bör ha ett säkerhetdatablad. Man ska använda den ute.

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: