≡ Menu

BCAA+ – proteinhypen rullar vidare

NoccoJa kära nå’n. Nu kommer energidrycker, med eller utan koffein, men med tillsatt protein!!! Nocco innehåller BCAA+, dvs grenade aminosyror som lär ”förbättra återhämtning genom att stimulera både muskeluppbyggnad och immunförsvar och motverka muskelnedbrytning och trötthet”.

Det står det förstås inte ett ljud om på burken, för det är inte tillåtet att komma med påståenden som inte är vetenskapligt förankrade. Men på försäljningssajter för ”sportnutrition”, hittar jag burkar i alla former och färger som innehåller BCAA+,  och nu har alltså pulvret hittat till dryckesmarknaden.

Får se om detta blir lika stort som rena energidrycker vars försäljning har ökat enormt de senaste åren.

Apropå protein. Testfakta har i dag tittat närmare på så kallade proteinbars som överfaller hyllorna i inte bara hälsokostaffärerna nuförtiden utan även Coop, Apoteket ,överallt. Testfakta och Anna Hamilton, dietist, som granskar är inte imponerade.

På föreningens vårseminarium 16 mars kl 16 – 20 diskuterar vi bland annat ”proteinhajpen”. Temat för eftermiddagen är ”Mat, piller och pulver- trender och vetenskap inom Proteinmat, näring och kosttillskott”. Det verkar som om vi har prickat rätt ämnesområde även detta år. Välkommen! Anmäl dig här.

På Kungliga Skogs-och Lantbruksakademien, KSLA, den 19 februari diskuteras också protein, fast då ur en mängd olika synvinklar. Jag är moderator :-). För anmälan och mer information.