≡ Menu

Bi Happy- Köp bin! # bevarasurret

Coop Bi Happy
Har just köpt 100 honungsbin i Coops poängshop.
Det ska bli fler.

Å andra sidan har jag en trädgård där det surrar och vimsas runt varenda blomma och buske. Trädgården är inte planerad för att dra till sig bin och humlor. Det bara har blivit så. Så när min man Ulf, som just har sträckläst  boken ”Galen i humlor” av Dave Goulson, sa att vi borde plantera gurkört för att humlor gillar dem, så sa jag att nej, nu får det faktiskt räcka. Vi har en enorm sälg som blommar tidigt på våren och lönn till förbannelse. och så fortsätter det med krokus, lupiner, äppelblom, kantnepeta, nävor av olika slag, mängder av rosor, digitalis och så vidare och så avslutas det med
kärleksört på hösten så pollinatörerna kan få sig några tuggor till innan de kommer till ro. Bina och humlorna har gott om mat i vår trädgård, det lovar jag sa jag till Ulf. För jag har läst på.

Jag har inte begripit hur viktiga pollinatörerna är, både de vilda insekterna och honungsbina, förrän denna vår, då vi har fördjupat oss i bin, bidöd, livsmedelsförsörjning och biologisk mångfald. I dag publicerar vi vår rapport ”Bi Happy – en lägesrapport om våra bin”. Den är läsvärd.

Nästa vecka, på torsdag, pratar vi bin och hur vi ska #bevara surret i Sverige och världen  i en trädgård mitt i Visby under Almedalsveckan. Fem seminarier blir det tillsammans med Coop och Bi HappySvenska Bin + frukost, honungsbar, biodlare och bisamhällen, fina honungsrecept och mycket mer.

Dave Goulson kommer. Biologiprofessor, författare och han som är galen i humlor!

Välkommen!

Nu ska jag köpa lite fler bin. 1000 st.

Hur lätt som helst visar det sig. Bara att klicka och köpa.