Coop Medmera ger stora favörer

av Louise Konsumentkoll den 27 augusti 2012

Blir förvånad och begriper inte en artikel i Svenska Dagbladet  i dag med rubriken ”Kundkort ger få favörer”.  På lite drygt ett och ett halvt år har jag fått nästan 5 000 kronor i återbäring på mitt Coop Medmera Visakort. Det är inte småpotatis tycker jag. Av förklarliga skäl handlar Ulf och jag mat på Coop för det mesta, och därför blir återbäringen hög, men det trillar också in ansenliga summor på allt annat jag betalar med kortet som flyg- och tågbiljetter, hotell och annat.

Dessutom kan man bo med rejäla rabatter på hotell rumt om i landet. Och i dag ska jag gå till Akademibokhandeln och köpa några barnböcker till Ulfs barnbarn. Får 20 procents rabatt i butiken denna månaden. Inte dumt det heller.

Har också kort på K-rauta som är den byggmarknad som ligger närmast. Där har jag säkert fått 2 – 300 kronor i checkar de senaste året trots att jag verkligen inte är någon storkund. Förvånansvärt bra det också när jag tänker efter.

Javisst, företagen vill binda kunderna till sig med bra korterbjudanden, det ska man förstås vara medveten om. Men det är väl inget nytt? Dock kan man vara betänksam på att ens köpvanor kartläggs så i grunden. Själv bryr jag mig inte speciellt, men har all respekt för dem som tycker det är obehagligt.

För övrigt står det fel i artikeln. Coop Medmerakortet ger inte 5 % återbäring på allt. Den högsta återbäringen är 5 procent per månad, ju mer man handlar för desto högre blir återbäringen.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: