≡ Menu

Coop MedMera Visa- bra, men se upp!

visa_card17 juli 2014: OBS, OBS, OBS! Det nya Coop Medmerakortet som börjar sändas ut i sommar till medlemmar som har Coop Visa kommer att innehålla en reseförsäkring. Äntligen!

———————————————————————————————————————————————

Sedan någon månad tillbaka har jag ett Coop  MedMeraVisa kort. Det vill säga, jag handlar överallt med kortet och får premiepoäng på allt jag handlar. Hur bra som helst, mängder av premiechecker ramlar in i brevlådan. Gott att ha eftersom jag handlar mycket på Coop Forum i Rotebro, stormarknaden ligger sju minuter hemifrån med bil.

Coop Visa är bra, men se upp i semestertider! Det finns ingen reseförsäkring kopplad till kortet som med många andra Visa- eller Mastercardkort. (OBS! Reseförsäkringen  kan skilja mycket mellan olika kort och olika banker.)

Så ett gott råd är att inte betala din resa med Coop MedMera Visa, utan välj ett annat kort med utökad reseförsäkring. Och kom ihåg att man ofta måste betala minst 75 procent med kortet för att dessa reseförsäkringar ska gälla.

Comments on this entry are closed.

 • Affi 22 maj 2009, 13:52

  Jag avskyr rabattkuponger varför inte ha ett totalt sett lägre pris istället!? Jag vet att det är för att marknaden totalt sett vinner på kupongerna och får mer köptrogna kunder. Men alla dessa lappar som ska klippas och skrivas under, pust jag blir så trött!

  • louisekonsumentkoll 23 maj 2009, 8:03

   Hej Affi,
   Jag håller med dig, rabattkuponger är ett otyg, likaså extrapriser som kostar oss kunder och butikerna mer än vad de smakar.
   Men Coops premiechecker tycker jag är helt OK. Inget krångel. Man lägger dem i plånboken, och får mellan 5 och 10 % rabatt på vilket köp man än gör, och slipper att styras till vissa produkter, som med rabattkupongerna och extrapriserna. Det kan bli rejält med pengar om man handlar mycket, och det gör jag. Fast återbäring och pengarna rätt i handen hade varit ännu bättre. Men där är inte Coop ännu.

 • Anders Moberg 04 juni 2009, 20:41

  Jag pratar alltid gott om Coop’s Visakort men just den här negativa aspekten kände jag inte till. Så jag tackar för ett bra tips.

  • louisekonsumentkoll 05 juni 2009, 7:18

   Hej Anders,
   Javisst, lätt att man förutsätter att någon typ av försäkring ingår, och så står man där med lång näsa om något händer. Louise

 • irene nilsson 23 september 2009, 11:46

  Tack för den upplysningen!DEt kan man tycka att man skulle få info om vid beställning av kortet.Kan ju ivärsta fall bli ett dyrt misstag.Jag betalar alltid flygbiljetten med visa kort.Så tack en än gång!!!!

  • Louise Konsumentkoll 23 september 2009, 20:59

   Hej Irene,
   Det tycker jag också. Coop måste bli tydligare på att informera om att reseförsäkring inte ingår i Visakortet. Jag ska ta upp frågan med dem igen! Och vi ska informera om det i vårt eget medlemsblad ”Medlem Stockholm!. Det är himla lätt att råka illa ut för att man tar för givet att reseförsäkring ingår.

 • Kurt Östlund 07 november 2009, 11:59

  Coop HAR mycket klar information om detta i nuläget i alla fall. De flesta har hemförsäkring med ingående reseskydd väl?Man måste vara medveten om vilket skydd man har och vilket som ger bäst valuta för pengarna.

  • Louise Konsumentkoll 08 november 2009, 16:28

   Hej Kurt,
   Så bra om Coop är tydliga, för så var det inte tidigare.

   Ja, jag tror att många har reseförsäkring genom sin hemförsäkring. Försäkringen genom VISA, Eurocard med flera kort är en utökad försäkring ( om bagaget kommer bort, flyget är försenat etc) som beroende på vilken bank eller finansbolag som kortet är anslutet till har olika förmåner. Många med mig, har flera olika kort. Självklart är det då att man betalar sin resa med det kort som ger bäst utdelning.

   Själv trodde jag tidigare att alla Visakort hade en reseförsäkring, men nu vet jag bättre. Coop Visa har det inte. Jag betalar alltså inga resor med Medmerakortet.

 • Sven-Erik 15 november 2009, 22:13

  Hej!

  Curt har rätt, Coop informerar faktiskt att det inte ingår någon reseförsäkring.

  • Louise Konsumentkoll 16 november 2009, 6:20

   Javisst, nu står det klart och tydligt att reseförsäkring inte ingår med Coop Medmera Visakort. Det gjorde det inte innan mitt blogginlägg.

   • Barbro Alklint 16 maj 2010, 18:28

    Har använt mitt coopmedmeravisakort till i stort sett alla betalningar där det är möjligt och varit nöjd, men det stämmer INTE att du får poäng på allt du handlar.Använde kortet då jag köpte bil,fick då meddela i förväg att jag behövde en större summa än 50 000.Det funkade,men jag fick Inga poäng alls eftersom man får handla för högst 40 000 på en månad.Hela köpet försvann!Det borde väl ha fått räknas som 40 000???
    Besviken!!!

    • Louise Konsumentkoll 16 maj 2010, 20:28

     Barbro: Förstår att du är besviken. Tycker också att köp för 40 000 borde poängregistreras. Ska kolla upp. Återkommer!

 • camilla 03 januari 2011, 17:41

  coop med mera kort är bäst

 • curt wussow 05 mars 2011, 20:52

  COOP VISA är nu inte likaförmånligt längre. Återbäringen har halverats med kortet och kortet är inte gratis.
  Coop omfördelar numera sin återbäring till kapitalstarka medlemmar som kan uppnå
  maximalt 5% i återbäring på bekostnad av kapitalsvaga medlemmar som inte har den tillgången, ensamstående mödra, garantipensionärer, arbetslösa mm får dela med sig till dem som kan spendera mera. Solidariteten är ett minne blott.
  154000 nya medlemmar och en minskad försäljning tyder ju på att dem som måste vända på slanten handlar någon annanstans om tillfället ges.

  Har man ett fordon, är det betydligt förmånligare skaffa ett VISA kort som medlem hos OKQ8 utan några avgifter.

 • Gunnar Birgersson 12 juli 2011, 22:15

  Håller med Curt Wussow .Coop Visa är försämrat.Visserligen bra att kupongerna
  försvunnit, men även en del andra rabatter har också försvunnit. Skaffa OK-visa
  gratis kort med reseföorsäkring.

 • Louise Konsumentkoll 04 december 2011, 22:59

  Jag är tankspridd, disträ kanske är lite tjusigare ord , men handlar om samma sak. Virrig helt enkelt.
  Nu har jag suttit vid datorn ett antal timmar och beställt hotel och massa flygresor. Ulf och jag ska vara borta ett tag. Och jag har använt Coop Medmera som betalkort över nätet. Det har fungerat ypperligt hittills, MEN JAG HAR JU GLÖMT ATT DET INTE FINNS RESEFÖRSÄKRING!!! Så arg jag blir på mig själv.Resor ska man INTE betala med Coop Medmera Visa.

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: