Coop MedMera Visa- bra, men se upp!

av Louise Konsumentkoll den 20 maj 2009

visa_card17 juli 2014: OBS, OBS, OBS! Det nya Coop Medmerakortet som börjar sändas ut i sommar till medlemmar som har Coop Visa kommer att innehålla en reseförsäkring. Äntligen!

———————————————————————————————————————————————

Sedan någon månad tillbaka har jag ett Coop  MedMeraVisa kort. Det vill säga, jag handlar överallt med kortet och får premiepoäng på allt jag handlar. Hur bra som helst, mängder av premiechecker ramlar in i brevlådan. Gott att ha eftersom jag handlar mycket på Coop Forum i Rotebro, stormarknaden ligger sju minuter hemifrån med bil.

Coop Visa är bra, men se upp i semestertider! Det finns ingen reseförsäkring kopplad till kortet som med många andra Visa- eller Mastercardkort. (OBS! Reseförsäkringen  kan skilja mycket mellan olika kort och olika banker.)

Så ett gott råd är att inte betala din resa med Coop MedMera Visa, utan välj ett annat kort med utökad reseförsäkring. Och kom ihåg att man ofta måste betala minst 75 procent med kortet för att dessa reseförsäkringar ska gälla.

{ 16 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Affi maj 22, 2009 kl. 13:52

Jag avskyr rabattkuponger varför inte ha ett totalt sett lägre pris istället!? Jag vet att det är för att marknaden totalt sett vinner på kupongerna och får mer köptrogna kunder. Men alla dessa lappar som ska klippas och skrivas under, pust jag blir så trött!

Svara

louisekonsumentkoll maj 23, 2009 kl. 8:03

Hej Affi,
Jag håller med dig, rabattkuponger är ett otyg, likaså extrapriser som kostar oss kunder och butikerna mer än vad de smakar.
Men Coops premiechecker tycker jag är helt OK. Inget krångel. Man lägger dem i plånboken, och får mellan 5 och 10 % rabatt på vilket köp man än gör, och slipper att styras till vissa produkter, som med rabattkupongerna och extrapriserna. Det kan bli rejält med pengar om man handlar mycket, och det gör jag. Fast återbäring och pengarna rätt i handen hade varit ännu bättre. Men där är inte Coop ännu.

Svara

Anders Moberg juni 4, 2009 kl. 20:41

Jag pratar alltid gott om Coop’s Visakort men just den här negativa aspekten kände jag inte till. Så jag tackar för ett bra tips.

Svara

louisekonsumentkoll juni 5, 2009 kl. 7:18

Hej Anders,
Javisst, lätt att man förutsätter att någon typ av försäkring ingår, och så står man där med lång näsa om något händer. Louise

Svara

irene nilsson september 23, 2009 kl. 11:46

Tack för den upplysningen!DEt kan man tycka att man skulle få info om vid beställning av kortet.Kan ju ivärsta fall bli ett dyrt misstag.Jag betalar alltid flygbiljetten med visa kort.Så tack en än gång!!!!

Svara

Louise Konsumentkoll september 23, 2009 kl. 20:59

Hej Irene,
Det tycker jag också. Coop måste bli tydligare på att informera om att reseförsäkring inte ingår i Visakortet. Jag ska ta upp frågan med dem igen! Och vi ska informera om det i vårt eget medlemsblad ”Medlem Stockholm!. Det är himla lätt att råka illa ut för att man tar för givet att reseförsäkring ingår.

Svara

Kurt Östlund november 7, 2009 kl. 11:59

Coop HAR mycket klar information om detta i nuläget i alla fall. De flesta har hemförsäkring med ingående reseskydd väl?Man måste vara medveten om vilket skydd man har och vilket som ger bäst valuta för pengarna.

Svara

Louise Konsumentkoll november 8, 2009 kl. 16:28

Hej Kurt,
Så bra om Coop är tydliga, för så var det inte tidigare.

Ja, jag tror att många har reseförsäkring genom sin hemförsäkring. Försäkringen genom VISA, Eurocard med flera kort är en utökad försäkring ( om bagaget kommer bort, flyget är försenat etc) som beroende på vilken bank eller finansbolag som kortet är anslutet till har olika förmåner. Många med mig, har flera olika kort. Självklart är det då att man betalar sin resa med det kort som ger bäst utdelning.

Själv trodde jag tidigare att alla Visakort hade en reseförsäkring, men nu vet jag bättre. Coop Visa har det inte. Jag betalar alltså inga resor med Medmerakortet.

Svara

Sven-Erik november 15, 2009 kl. 22:13

Hej!

Curt har rätt, Coop informerar faktiskt att det inte ingår någon reseförsäkring.

Svara

Louise Konsumentkoll november 16, 2009 kl. 6:20

Javisst, nu står det klart och tydligt att reseförsäkring inte ingår med Coop Medmera Visakort. Det gjorde det inte innan mitt blogginlägg.

Svara

Barbro Alklint maj 16, 2010 kl. 18:28

Har använt mitt coopmedmeravisakort till i stort sett alla betalningar där det är möjligt och varit nöjd, men det stämmer INTE att du får poäng på allt du handlar.Använde kortet då jag köpte bil,fick då meddela i förväg att jag behövde en större summa än 50 000.Det funkade,men jag fick Inga poäng alls eftersom man får handla för högst 40 000 på en månad.Hela köpet försvann!Det borde väl ha fått räknas som 40 000???
Besviken!!!

Svara

Louise Konsumentkoll maj 16, 2010 kl. 20:28

Barbro: Förstår att du är besviken. Tycker också att köp för 40 000 borde poängregistreras. Ska kolla upp. Återkommer!

Svara

camilla januari 3, 2011 kl. 17:41

coop med mera kort är bäst

Svara

curt wussow mars 5, 2011 kl. 20:52

COOP VISA är nu inte likaförmånligt längre. Återbäringen har halverats med kortet och kortet är inte gratis.
Coop omfördelar numera sin återbäring till kapitalstarka medlemmar som kan uppnå
maximalt 5% i återbäring på bekostnad av kapitalsvaga medlemmar som inte har den tillgången, ensamstående mödra, garantipensionärer, arbetslösa mm får dela med sig till dem som kan spendera mera. Solidariteten är ett minne blott.
154000 nya medlemmar och en minskad försäljning tyder ju på att dem som måste vända på slanten handlar någon annanstans om tillfället ges.

Har man ett fordon, är det betydligt förmånligare skaffa ett VISA kort som medlem hos OKQ8 utan några avgifter.

Svara

Gunnar Birgersson juli 12, 2011 kl. 22:15

Håller med Curt Wussow .Coop Visa är försämrat.Visserligen bra att kupongerna
försvunnit, men även en del andra rabatter har också försvunnit. Skaffa OK-visa
gratis kort med reseföorsäkring.

Svara

Louise Konsumentkoll december 4, 2011 kl. 22:59

Jag är tankspridd, disträ kanske är lite tjusigare ord , men handlar om samma sak. Virrig helt enkelt.
Nu har jag suttit vid datorn ett antal timmar och beställt hotel och massa flygresor. Ulf och jag ska vara borta ett tag. Och jag har använt Coop Medmera som betalkort över nätet. Det har fungerat ypperligt hittills, MEN JAG HAR JU GLÖMT ATT DET INTE FINNS RESEFÖRSÄKRING!!! Så arg jag blir på mig själv.Resor ska man INTE betala med Coop Medmera Visa.

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: