≡ Menu

Coops köttförpackning- förvånad och glad

Coop köttMin man Ulf kom just hem med fredagsmiddagen från Coop Häggvik. Coops kalventrecote hade han valt. Blev väldigt förvånad –  och glad.

För ser man på, här ligger två köttbitar på sammanlagt 230 gram, lite drygt 100 gram styck. Precis lagom. Inte jättebiffar som brukligt och som vi aldrig orkar äta upp.

Och dra på trissor, tro’t eller ej, dessa helt vanliga biffar är förpackade i så kallad ”skinpack”. De är vakumförpackade i stället för i den vanliga vidriga gasen som i och för sig förlänger hållbarheten men gör att all mörning stannar av. Nu har köttet både lång hållbarhet och möras under tiden. Så himla bra och något vi har kämpat för länge. ÄNTLIGEN! HEJAAAA!

Förpackningstråget är också mindre än vanligt tror jag, det är bra och minskar transporterna. Det skulle i och för sig kunna tas bort helt om botten på skinpacken görs lite tjockare, men ändå. Detta är en bra bit på väg. Är glad.

Glad fredag!

Comments on this entry are closed.

  • Gunnela 26 februari 2015, 12:13

    Jag tycker mig skymta ett svenskt märke på kalvkotletterna. Hoppas det! För holländskt kalvkött är den mest antibiotikaberoende uppfödningen. Man blandar kalvar och smittor från halva EU. Dessutom får unga kalvar åka långa sträckor. Jag gick på ICA Esplanad om detta häromdagen som annonserade kalventrecote från Holland. ”Ja ha” sa expediten i köttdisken och såg ut som ett utropstecken. Jag hoppas verkligen inte COOP tar in holländskt kalvkött.

    • Louise Konsumentkoll 26 februari 2015, 12:17

      Absolut svenskt Gunnela!

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: