≡ Menu

Det gick åt skogen för Konsum!

År 1993 försökte Konsum ta bort alla extrapriser och införa ett Alltid Lågt Pris. Det gick åt skogen. Vi svenskar är så vana vid prisjakt  på mat, flygblad som dimper ner i brevlådan och bjärta skyltar i butiken, så vi tyckte väl att det såg alldeles för blekt och dyrt ut i Konsumbutiken utan alla störtexponeringar.  Kunderna svek och Konsum hoppade på extrapriståget igen.

Tycker för övrigt att det ser värre ut än vanligt i butikerna just nu. Stora skyltar överallt.Åtminstone på stormarknaderna, oavsett livsmedelskedja. Man ser inte priserna för alla skyltar. Butikerna biter sig i svansen tror jag när de hänger upp plakat  med vanliga ordinariepriser som om det vore extra billigt. Snart gitter vi inte titta på skyltarna, prisinformationen är för kompakt. ”Säljtryck” heter fenomenet på branschspråk. Vete tusan…

Annonsbladet här ståtar med priset på varorna, från 1993 alltså. Jag tog mig just en runda på lunchen för att jämföra med dagens priser. Ganska intressant resultat…    Det kommer på måndag. För i morgon släpper vi vår rapport ”Extrapris, multipris, super duperpris- en rapport om prisinformation i livsmedelsbutiker”. DN skriver, jag bloggar.