≡ Menu

Enkla innovationer låter vänta på sig

Åker skidor några dagar. Det var ett par år sedan, och det var sannerligen inte bättre förr. Varför har det tagit ända till nu att göra det enda vettiga, att sätta band runt handleden som håller fast skidhandskarna när man behöver ta av sig dem i liften, när man ska ta fram plånboken, sätta på skidorna eller vad vet jag. Hur många tappade vantar har det tagit innan någon klämde fram den enkla idén?

Varför tar det så lång tid att göra enkla men nödvändiga innovationer, det funderar jag ofta över.

Eller som att sätta ett band i pjäxorna så det blir lättare att både dra på sig och bära dem. Fy tusan vad mycket man har kånkat med famnen full av pjäxor.

Eller varför det tog sådan himla tid att sätta hjul på resväskor? Kom först slutet av 70- talet fast kullagret var uppfunnet för länge sedan.

Och varför dröjde det säkert ytterligare femton år innan väskor med fyra hjul såg dagens ljus? Fyra hjul är skillnanden mellan himmel och helvete när man har en tung resväska att dra på. Nå, det var kanske lite överdrivet, men stor skillnad i bekvämlighet är det.

Se där några tankar från fjället.

Hanskar från HestraPjäxor

Comments on this entry are closed.

  • Affi 11 februari 2014, 11:25

    Jaja, men det var i alla fall smålänningarna som fixade handskarnas förbättring! Förmodligen finns det massor med ideer i huvudet hos massar med kluriga människor, men de vet inte hur man förverkligar dem!