≡ Menu

Favorit – Änglamarkspriset!

 

I går var jag på utdelning av Coops miljöpris Änglamarkspriset. En sådan härlig dag! Intressanta debatter, fantastisk mat, vackert utsmyckad lokal på Fotografiska museet, sång av Lisa Ekdal och Sven-Bertil Taube och mycket klokskap samlad i salen. Inte minst från årets finalister. Årets pristagare och stipendiat blev Petra Wadström med sin uppfinning Solvatten!  Ett utmärkt val.

Ny jury i år. Sven-Bertil Taube, Hasse Alfredsson och Märta-Stina Danielsson ( Tages änka) har med ålderns rätt lämnat över rordret i juryn till mycket kompetenta barn och barnbarn.

Själv är jag ordförande i i Änglamarksprisets urvalskommitté och får i den egenskapen även vara med på middagen på kvällen  för alla finalister på KFs Vår Gård. I strålande sol åkte vi båt  genom Skurösundet och avnjöt fantastisk mat och viner. Sov för en gång skull över och vaknade till skimmrande hav och jättegod frukost. Inget dåligt sätt att inleda helgen på.

Tack Coop och alla finalister för härlig samvaro! Och tack vänner i urvalskommittén för gott arbete!

Comments on this entry are closed.

 • Affi 12 juni 2011, 9:42

  Hennes uppfinning har använts i en herrans massa år i olika U-länder, ligger Änglamark efter eller tar det så lång tid till att få genomslag?

  • Louise Konsumentkoll 12 juni 2011, 11:16

   Affi: Ett kriterium för Änglamarkspriset är att uppfinningen/företaget/affärsiden ska vara på banan, ska ha prövats och visat sig fungera.

 • Joakim 08 september 2011, 12:54

  Hej!

  Stämmer verkligen det som står om Änglamark här: http://aktavara.org/pages.aspx?r_id=99336

  MVH
  Joakim

  • Louise Konsumentkoll 08 september 2011, 17:25

   Joakim: Jag hittar inget om Änglamark i länken. ”Ä” här står för ”Äkta vara” -eller pratar vi om olika saker?

   • Joakim 08 september 2011, 22:36

    Länken pekar till en sida där det står här: ”Är inte certifiering ett måste för märkningar? Inte alla typer av märkningar är tredjepartscertifierade. Naturskyddsföreningens Bra miljöval är ett exempel. Därutöver finns det varumärken som inte är certifierade, men som ibland fungerar som en garant för dem som är intresserade av en viss aspekt på mat, ta Änglamark och I love Eco till exempel.”

    • Louise Konsumentkoll 08 september 2011, 23:20

     Joakim:Alla Änglamarksprodukter förutom skinkan är KRAV-certifierade. Eftersom Coop har beslutat att skinkan ska innehålla nitrit, som förhindrar botulism, och som inte accepteras av KRAV.

 • Joakim 09 september 2011, 0:30

  Detta vet jag men det är inte jag som påstår motsatsen till det som du skriver utan det gör de ju på sidan dit länken pekar. Hoppas du har det bra på Livsmedelsdagarna dit jag inte kunde åka 🙁

 • Louise Konsumentkoll 09 september 2011, 12:20

  OK, nu förstår jag. Änglamark räknas inte till något av de certifierade miljömärkena, utan ett varumärke. Varorna under namnet Änglamark är däremot certifierade enligt KRAV, förutom skinka, bacon etc. Det är nog det de menar.

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: