≡ Menu

Favorit Del II – Coke light

Ja, du läste rätt. Jag tycker nämligen att Coke light är en utmärkt uppfinning. Smakar nästan lika gott som vanlig Coca-cola men innehåller inte en enda kalori. Eftersom jag inte gärna vill gå upp i vikt, men har svårt att hålla mig från godsaker, passar denna dryck mig utmärkt. Och nej,  jag är inte rädd för sötningsmedel i måttliga mängder.
Om nu bara Coca Cola kunde erbjuda mig drycken i den nya flaskan, som verkar bra mycket bättre för miljön än petflaskor av äldre modell, så skulle jag bli riktigt glad.

Comments on this entry are closed.

 • Gustav Erikson 16 december 2010, 8:02

  Tyvärr kan jag inte hålla med. Som inbiten Coladrickare så smakar Light härk och blä. Går inte tvinga i sig, inte ens i nödfall.

 • Affi 17 december 2010, 9:25

  Nja, jag vet inte, dricker helst inte någon colasort den är söt i smaken så in i bängen. Men visst är det bra att det finns om det finns eferfrågan hos konsumenterna,

 • Birgitta 17 december 2010, 14:19

  Härligt med sol och värme. Och coca-cola. Men light-versionen smakar eländigt. Precis som light julmust. Jag föredrar den vanliga varianten.

  Hoppas ni har en fantastisk vecka. Hälsa Ulf!
  /Birgitta

 • Helena I 17 december 2010, 19:00

  Med tanke på den miljöförstöring Coca Cola åstadkommer har jag ingen lust att dricka deras drycker. Hoppas de inte har fabrik i Egypten där man har så otroligt dåligt med vatten ändå….Indien är ju ett exempel på hur de utarmat befolkningen på vissa orter genom att lägga beslag på vattnet.

 • Gustav Erikson 18 december 2010, 11:05

  Såg en dokumentär om företag som tillverkar ”källvatten” på flaska och pumpar upp enorma mängder vatten för att buteljera och sälja över hela USA. Mindre städer i landet torrlades mer eller mindre och kunde inte ta ut vatten till sina egna fält och liknande.

  Vi människor måste börja värna jorden vi lever på.

 • Christopher Anderton 27 december 2010, 10:22

  Med tanke på att Aspartam är 200 gånger sötare än socker + att det finns ytterligare sötninsgmedel i form av Acesulfam K. Forskningen om dessa sötningsmedels erfarade farliga effekter är som sagt motstridig. Däremot finns det rätt så mycket studier med grupper som har dryuckit light läsk kontra vanlig läsk som har uppvisat samma viktökning, och i en del fall större viktökning än dom som drack vanlig läsk.

  Det finns ju inte bara koffein i cola-light/cola utan också emaljslitande ämnen.

 • Louise Konsumentkoll 27 december 2010, 11:10

  Cristopher: Ja, forskningen är motstridig, men jag har under årens lopp läst mängder av sammanställningar av studier som olika länders livsmedelsverk har gjort och av dem talar inget för att sötningsmedel i måttliga mängder innebär någon hälsorisk. Men precis som du säger lär lightläsk trigga aptiten lika mycket som sockrad, men då ska man väl dricka ganska mycket och inte något glas då och då?
  Blev också lite brydd eftersom jag precis upptäckte att Coke light numera innehåller sukralos och inte aspartam. Sukralos är svårnedbrytbart i människokroppen så det kommer ju ut i vattendragen förr eller senare. Får väl gå över till Coke Zero eller vad den nu heter, men har fått för mig att den inte är lika god.

 • Adam 30 december 2010, 14:47

  Själv har jag svårt för lightprodukter då många sötningsmedel inte alls faller mig i smaken. Men Pepsi Max tycker jag är riktigt god, är inte mycket för Pepsi annars men vill jag ha ett sockerfritt alternativ så blir det Max. Har inte sett den i Sverige på länge så jag vet inte vilket sötningsmedel det kan vara som används.