Favorit del III – Induktionshäll med vred

av Louise Konsumentkoll den 10 januari 2011

(PS 8/11 2011: FICK JUST REDA PÅ ATT HÄLLEN ÄR PÅ UTGÅENDE, DET FINNS ENDST 2 EX KVAR. ELECTROLUX ARTIKELNUMMER  qhc 6600p . SKYNDA ATT BESTÄLL NI SOM HAR HÖRT AV ER OCH UNDRAT VAR MAN FÅR TAG I EN HÄLL MED VRED!)

– Var inte småsnål sa min kollega Ulrika till mig när jag skulle köpa ny spis. Satsa på en induktionshäll. Du kommer aldrig att ångra dig.

Och vad rätt hon hade. Den är superbra. Som en gasspis ungefär, fast utan gas. Med en induktionshäll går det fort och lätt att dra upp eller ner temperaturen. Så nuförtiden tycker jag vanliga spisar är supertröga och blir otålig så fort jag får vänta några fler sekunder på att det ska börja fräsa i pannan. Fast det är ju dumt.

Och Ulrika… jag var inte snål alls. Jag satte till och med på mig spenderbyxorna och satsade någon tusenlapp extra på rejäla vred i stället för att behöva dutta med fingrarna för att höja och sänka temperaturen. Och det ångrar jag verkligen inte. Hur bra som helst. 

För någon på spistillverkarnas utvecklingsavdelningar har inte tänkt alls när gamla hederliga vred böts ut mot keramikhällarnas ”fingerduttande”. Förvisso snyggt, men obekvämt. Och de har inte tänkt på äldre, lite synsvaga personer ( nej, det handlar inte om mig – än-  men goa’ släktingar i min närhet) som helt enkelt inte ser var de små ringarna sitter. Och absout inte hittar de plus- och minustecken som man ska föra fingret till för att reglera temperaturen. Så sorglig, så dumt och så mycket vidbränt .

Jag skickar detta inlägg till Electrolux, Bosch med flera så kanske de får sig en tankeställare.

Finns 2 kvar på elux.

{ 8 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Pernilla januari 10, 2011 kl. 19:57

Hurra! Äntligen en röst för gamla hederliga vred på hällarna. Dessa förbaskade touchpaneler och pekskärmar. Jag måste var osynlig på något vis för jag lyckas aldrig få dem att göra som jag vill.

Vi byggde om köket (30 år gammalt kök i brunt, huvva!) för några år sedan. Då köpte vi ingen induktion trots att jag ville det. Maken skulle dra in gasol nämligen. Så i mer än ett år hade vi bara två plattor (vanlig glaskeramikhäll). Tills även maken insåg att det aldrig skulle bli någon gasol indragen. Då sålde vi gas – och glaskeramikhällarna med rejäl förlust och köpte en induktionshäll istället. Maken ville ha touchknappar, men han fick inget att säga till om – det blev vred. Hela TVÅ induktionshällar med vred fanns det på marknaden… Dåligt.

Svara

Ulrika januari 11, 2011 kl. 8:53

Way to go, Louise! Fast du var smartare än jag, för jag har med touch-knappar och min superdyra gick ju som bekant sönder snabbt:-)

Svara

Helena I januari 12, 2011 kl. 18:47

Jag gillar vred! Hos min väninna kommer jag inte alls överens med Touch-knapparna!Det tar för lång tid att”dutta fram och tillbaka”, och de fungerar inte om man är våt om fingrarna !

Svara

Od Klofsten april 13, 2011 kl. 18:08

Snälla, berätta vilka induktionshällar som har vred!
Vi köpte 2010 en, som vi tyckte fin, ren och enkel häll på Ikea. Men när vi lagar mat, t.ex. Irans afton för några månader sedan så hade vi fyra plattor och gång paralellt och det kokade och puttrade överallt. Kokade det över någonstan så stängdes hela spisen av och för att få igång hällen igen var vi tvungna att lyfta av alla grytor, göra rent hällen och torka torrt för att få kontakt med touchkontrollerna och få igång spisen igen. Jag är så less på detta och hittar jag inte en induktionshäll med vred så skaffar vi gasspis istället.

Hjälp mig hitta induktionshällar med klassiska analoga vred som ger direktkontakt med matlagningen!

Mvh
/Odd Klofsten 🙂

Svara

Louise Konsumentkoll april 13, 2011 kl. 21:39

Olof: Min häll är från Husqvarna, och vad jag vet är det den enda induktionshäll med vred som finns på den svenska marknaden.Fast jag kan tyvärr inte garantera att den fungerar om det kokar över och degt kommer massa vatten på hällen. Möjligen slutar min också att fungera då. I övrigt är den superbra!

Svara

Odd Klofsten april 14, 2011 kl. 19:49

Tack!
Kan du ge mig modellnumret/beteckningen?

Mvh
/Odd 🙂

Svara

Louise Konsumentkoll april 17, 2011 kl. 8:58

Kan inte hitta någon beteckning men jag tror att Huskvarna endast har en häll med vred. Det är nog bara att beställa på vilken kedja som helst som säljer Electrolux/Husqarna. Själv köpte jag min på Elkedjan i Rotebro. Good Luck!

Svara

Odd Klofsten april 18, 2011 kl. 8:08

Tack Louise

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: