≡ Menu

Favorit del IV – lövsäck

lövsäckI år har det varit särskilt mycket löv i trädgården. Eller kanske krattade vi inte ordentligt i höstas. Hur som helst, denna lövsäck är super. Lätt att fylla, lätt att tömma, tar säkert tre gånger mängden löv som en skottkärra gör och går dessutom att dra med sig på oländiga platser. Kommer inte ihåg var jag köpte den, men den kostade inte många kronor. Underlättar arbetet enormt!

I påskhelgen satte Ulf potatis. Jag rensade ogräs och gödslade land och rabatter. Vi jobbade på från bittida till sent i ljuvligt väder.

sättpotatisBlir smått full i skratt när jag tänker på vad våra potatisar egentligen kostar. Säkert en femma styck om man räknar med kostnaden för gödselsäckar, sättpotatis, avskrivning på och reparationer av jordfräsen m m. Men kul är det att odla sin egen mat, och det finns dyrare hobbies än trädgårdskötsel. Inte sant?

Har också begripit att vi har blivit väldigt trendiga med vår köksträdgård. Det är inne att odla, inte minst bland ungdomar.

Comments on this entry are closed.

  • Affi 27 april 2011, 9:37

    Jag klipper sönder löven med gräsklipparen det är alldeles hiskeligt smidigt, sedan behöver man inte gödsla heller. Vilken tur att ungdomar tycker det är kul med trädgårdsodling, för det gör inte jag, det blir aldrig uppätet.
    Här nere jobbar vi med att få bönder att arrendera ut jordlotter till invandrare/nysvenskar. Det är också en nyttig tanke med det.

  • Louise Konsumentkoll 27 april 2011, 10:59

    Helt rätt att ta löven med gräsklipparen Affie! Otroligt praktiskt och bra för maskarna. lMen vintern kom så tidigt i höstas, först var löven för blöta och låg smetade på marken, och sedan kom snön så vi hann inte med. Och med gräsklipparen kommer man inte åt överallt i vår trädgård.

    Inte hinner eller orkar vi äta upp allt heller. Så vi ställer till med Skördefest för vänner och bekanta och bjuder på allt trädgården ger. Och eftersom Ulf envisas med att odla mängder av tomater så blir det grillat och mängder av tomatsallad och en jättegod fräst variant med rödlök, mangold, torkade tomater och vitlök. Gott!