Fel om köttet DN!

av Louise Konsumentkoll den 01 februari 2012

Vi äter ännu mer kött än DNs uppgifter i dagen tidning. 63,5 kilo kött per person och år skriver DN, en ökning med 1,8 kilo kött på ett år. Men det är värre än så. Kycklingköttet är inte med i statistiken. Konsumtionen av kyckling har fördubblats på tio år. I dag äter vi 18,2 kilo kyckling , en ökning med 4,6 procent på ett år. Totalt äter vi alltså 81,7 kilo kött i genomsnitt per person och år, inräknat spädbarn, åldringar och vegetarianer, så egentligen mycket mer än så i genomsnitt per ”normalkonsument”- eller hur man nu ska uttrycka det.

Men det är heller inte riktigt hela sanningen. Kött krymper vid tillagning, fett skärs bort ( kanske) och vi äter inte ben. Om det till nöds skulle vara ben på styckningsdetaljerna, det är det knappast någonsin numera. Så mindre än 81 kilo hamnar till slut i våra magar

Oavsett, vi äter massor mer kött än vi gjorde för tjugo år sedan. Och det tror inte jag är bra, vare sig för hälsan eller planeten.

 

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: