Friluftsladdare- I love uppfinnare!

av Louise Konsumentkoll den 06 juli 2015

FriluftMen så himla coolt! Fick just Testfaktas artikel om olika sätt man kan ladda mobilen på om man är långt från eluttag och allfartsvägar. Vad sägs om en kastrull vars botten omvandlar värme till el. Eller en liten pytte vedspis som både man kan ladda mobilen med, laga mat på och ha som koslig brasa.

Tack alla fina uppfinnare som funderar ut alla ting som gör livet enklare för oss!

Nu invänder väl vän av ordning att på fjället ska man väl slippa mobiltelefonen för en gång skull. Men se det tycker inte jag. Dummar man sig och går  bort sig så sparar det oss skattebetalare mängder av pengar om räddningsmanskapet kan hitta folk snabbare än kvickt.

Fast då måste det finnas täckning förstås… 

PS 8/7 2015: Här är lite fler uppfinningar enligt nyhetsbrevet Mentor:

PowerCell Sweden har utvecklat en teknologi med bränsleceller som omvandlar diesel och vätgas till elektricitet. Den gör att man kan minska energiförbrukningen med 50 procent samtidigt som avgaser och giftiga utsläpp helt elimineras.

Heliospectra vars intelligenta belysningssystem för växthusodling också klarar extrema miljöer.  Jämfört med konventionella lösningar går det åt mindre energi och vatten, man slipper svinn, får ut mycket mer gröda – och grödorna smakar bättre.

Air2Air som med sin teknologi för både värme- och fuktväxling ger bästa möjliga inomhusklimat med minsta möjliga energiåtgång.

Solarwave med sina solcellsdrivna system för vattenrening och avsaltning gör det möjligt att använda vatten som annars varit otjänligt. Deras kompakta anläggningar kan vara allt från ryggsäckssmå till sådana som klarar tusentals liter i timmen.

De två parter som slutit avtalet är:

 

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: