Fula frukter på matbordet?

av Louise Konsumentkoll den 29 juni 2015

CBRuhrKU0AMaFU6Fula frukter på matbordet? Jepp, det här blir verklighet i höst när Coop börjar sälja frukter och grönsaker med udda utseende som fel färg och form till rabatterat pris. Bra säger vi på Konsumentföreningen Stockholm.

I morgon ordnar vi ett frukostseminarium i Almedalen, Visby. Hur stort är problemet egentligen med att grönsaker som inte ser ut som de gängse ratas av butiker och oss konsumenter? Mycket går ju till djurfoder. Talade just med en mjölkbonde som köper lite krokiga och sprötiga morötter av en granne och ger till korna. Funkar jättebra till djuren och han kan minska lite på majsen och spannmålen som han ger korna. Morötter fyller sin funktion i foderstaten. Och mycket grönsaker som inte går att sälja går till biogas på Gotland. Vad är det för fel på det?

Detta diskuterar vi i morgon tisdag kl 08.15, Wisby Strand och Congress. Frukost från kl 07.45. Välkommen!

Kan du inte komma? Läs vår rapport ”De ratade grönsakerna”.

 

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Åsa augusti 17, 2015 kl. 15:20

Hej hoppas diskussionen gick bra även om vi inte sett någon återkoppling. bra djuren kan äta de som inte helt passar i form. men såklart också vi som äter på tallrik. Dock ser jag det måste vara en skillnad i pris då det kan krävas lite mer plats i förvaring och tid i skalning osv. Men innehållet är ju samma som de som håller förväntad form. men Louise den du visar här är ju i en stilig pose tom naveln är på plats. Vilka andra rötter kan visa den…

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: