≡ Menu

Fula grönsaker och ärrade hjältar på #Restfesten

20150528_152903

Stort tack till Jakob Gammelgaard, inköpare på Coop som fixade fram ”fula” grönsaker till vår Restfest på Medborgarplatsen i går. Det är inte lätt att få tag i grönsaker med annorlunda form och färg än gängse. De ratas på ett tidigt stadium av grönsaksodlare och inköpare och dyker aldrig upp i grönsaksdiskarna i butikerna. Men Coop fixade fram dem, de ärrade hjältarna som Jannike Kihlberg skriver om i DN i dag. Läs också DNs reportage om vår kommunundersökning om matsvinn och om Måns Herngrens initiativ nu på söndag.

På Restfesten utspisade vi närmare 2 000 personer under några timmar. Gott och lyckat!

Stort tack alla suveräna duellanter och juryledamöter. Tänk att laga en sådan fin maträtt på 15 minuter utan att ha en aning om vilka rester vi hade laddat kylskåpen med och med redskap man inte är van vid. Bra jobbat!

Duellanterna Anne-Lie Elfvén (fp) och Katarina Luhr(mp) i diskussion med juryn

Duellanterna Anne-Lie Elfvén (fp) och Katarina Luhr(mp) i diskussion med juryn

Tack Electrolux för att vi fick låna två fina kylskåp till scenen där vi laddade in resterna för duellerna.

Tack alla som jag fick prata med under dagen som bjöd på mycket klokskap och sina bästa resttips. Tipsen läggs ut på Youtube i omgångar med början inom kort.

Tack Sara Begner, Coops matinspiratör, kollegor och alla andra som jobbade och slet för att laga till lasagnen så suveränt. Och tack till er som stod vi stationerna och informerade och gav tips!

Tack Ulrika och Erika på Coop Extra på Medborgarplatsen för att vi fick låna kylrummet till alla ingredienserna till lasagnen. Och för att vi fick diska alla lasagneplåtar i köket mellan varven.

Tack teknikerna som fixade ljudet till scenen. Och tack Concept Store för  snygg scen och att tält, bänkar och kök kom upp. Ni slet från kl 03.00 på natten.

 

IMG_4533Och tack alla glada gäster som spred glädje i matkön som ibland ringlade ända ner till Götgatan.

Comments on this entry are closed.

  • Åsa 18 juni 2015, 7:59

    Såg grönsaker som sorterats bort.
    De måste kunna säljas till reducerat pris då innehåll är detsamma som i mer likformade grönsaker.

    Bra att visa att rester inte ska slängas !

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: