Javisst gillar jag Hälsingestintans kött med Britt-Marie Stegs i spetsen med sitt mobila slakteri.Bra på alla sätt och vis.
Men varför så himla stora köttbitar i paketen? 540 gram är alldeles för mycket för två. Visst kan jag dela på biffarna och frysa in hälften, men det känns inte bra att köpa mört och fint kött för att sedan lägga det i frysen.
Finns det inte mindre förpackningar? Åtminstone finns det inte på Coop i Häggvik. Eller är det Coop som bara köper in stora förpackningar? Har någon gång hittat mindre, på 300 gram ungefär, men det är för mycket det också för två pers.
Dessutom, köttet kostar betydligt mer än vanligt mainstream kött. Varför då inte minska på portionerna och priset och få mer ruljangs i affären.
Win -win för Hälsingestintan som får sälja mer, för Coop, för plånboken och för miljön.
Comments on this entry are closed.
Ur min synvinkel är detta prat om ”färskt kött” ett trams utan like.
Man har i urminnes tider slaktat ett djur och sedan konserverat det, t.ex. frysa in det.
Man har aldrig ätit upp hela djuret samma dag!
Denna modenyck med ”färskt kött” har skapat avarten ”vinterlamm” som föds upp på stall på vintern (!) istället för på sommarens bete, bara för att konsumenten vill ha ”färskt kött” av lamm på våren. Man tar sig för pannan!
Humlan: Älskar frysen! Men när köttet börjar kostar 400 kronor kilot känns det roligare att äta det färskt.