Heja Lantmännen!

av Louise Konsumentkoll den 14 november 2012

Heja Lantmännen som går ut i ytterligare en kampanj för att få oss att slänga mindre mat. Nu ska vi ta alla våra matrester och slänga på pizzan enligt ”Pizzamodellen”! Kul och skoj. Och Lantmännen får sälja mjöl till pizzadegen. Inget  fel i det. Hoppas de får sälja mycket!

Själv kör jag ”Omelettmodellen”. Ta alla rester du har i kylskåpet, från den överblivna skvätten tacosås till de bruna och skrumpna champinjonerna – som faktiskt bara blir godare ju äldre de blir om de bevaras i papperspåse – och lägg i och på omeletten. Gott som tusan.

Arbetet för att minska matavfallet går som på räls. Regeringen gav 12 miljoner kronor till Livsmedelsverket för att bland annat göra en informationskampanj riktad till oss konsumenter. Vi och Lantmännen behöver alltså inte dra lasset själva framöver. Heja!

Fler tips på hur man minskar matsvinnet på föreningens sida www.slangintematen.se

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Affi november 14, 2012 kl. 13:11

Jaa, alla tips är bra utom de dåliga sa min Farmor alltid, det finns mängder med varianter på hur man kan använda matrester och annat som är på väg att bli över. Om något svenskt företag skulle tjäna en hacka på tipsen så inte mig emot!

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: