≡ Menu

Heja oss och heja Arla

Arla ska starta ett forskningsprojekt för att få mer lättömda förpackningar meddelar nyhetsbrevet Foodwire. Heja oss! Vi har fört en segdragen kamp mot idiotiska svårtömda förpackningar, läs bland andra Arlas ”takås med skruv”. 8 – 10 procent av yoghurten, tiotusentals ton varje år, blir kvar i förpackningen. Min söte son Christian visar här hur man gör för att få ut den sista skvätten under tiden vi väntar på bättre förpackningar.

Arla i Danmark ska också ge ut receptsamlingar med recept för fyra dagar och den femte lagar man till någonting av veckans rester. Bra det också. Heja! Och Heja! säger vi förstås också till Lantmännen som förtjänstfullt driver på för att vi inte ska slänga mat här i Sverige.

Nu rullar det på som bara den! För tre år sedan då vi började vår kampanj ”Släng inte maten ” fanns överhuvud taget inte frågan på dagordningen i Sverige. Nu sker mängder av initativ, i Sverige, i Europa och globalt. Heja!

Arla siktar på slöseriet i Danmark: Foodwires Nyhetsbrev
Arla i Danmark vill göra sitt för att minska på matslöseriet, och lanserar nu nya veckomenyer från receptsamlingen Arla Karolines Køkken, där rester från de fyra första dagarna används i matlagningen den femte. Samtidigt lanserar man en ny barnyoghurt som är 33 procent mindre än vanliga, och jobbar på ett forskningsprojekt som ska leda till yoghurtförpackningar som är lättare att tömma helt. Under tiden ska företaget gå ut med informationskampanjer om hur man kan minska matslöseriet.

Comments on this entry are closed.

  • Affi 08 februari 2012, 18:50

    Heja heja vad bra det kan bli med påverkan!