≡ Menu

Heja tåget – som just nu tar mig till Lund

Slang_inte_maten_vt2008_200pxSitter på tåget på väg till stor EU-konferens i Lund, ”Climat Smart food”. Är glad, och faktiskt stolt, över att ett seminarium tar upp det onödiga matavfallets påverkan på klimatet. Det hade de inte gjort oss förutan. Det är spännande att se hur frågan om att vi slänger mycket mat är på dagordningen, överallt. Det ordnas konstutställningar och skrivs böcker om hur vi ska ta vara på maten, och inte någonstans diskuteras mat och klimat utan att man också nämner matavfallet och siffror från vår studie ”Rapport från en slaskhink. Skoj!

Och jag älskar att åka tåg. Ofta kan man för någon hundralapp extra boka 1:a klass. Då får man gratis internetuppkoppling och frukost! Och väljer man ”tyst vagn” så är det helt tyst, inga telefoner, inga höga samtal, och oftast inga barn som skriker. Och nu för tiden slipper man hålla reda på biljetten för den kommer via sms. Just nu glider jag genom ett novembergrått men ack så vackert landskap. Och arbetar, i fred.

Comments on this entry are closed.

 • Affi 23 november 2009, 13:03

  Klimatsmart är grejer! Det behövs påminnelser överallt i våra media för att väcka folket. Det skulle vara roligt att se lite sådant i en vanlig tidning som många läser!

 • Lotta bbrinck 24 november 2009, 11:50

  Hej
  Du har väl sett att det förekommer ett upprop och en uppmaning i bloggsfären till alla hugade att skapa recept på rester: http://lottabrinck.wordpress.com/2009/11/23/bonuspasta/

  Eller som jag hellre vill kalla det bonusmat: mat som redan är betald och i det närmaste klar.
  Låt oss se rseter som den resurs det är…