≡ Menu

Höga böter till folk som inte bär reflex

Bötfäll folk som inte bär reflex i mörkret. Hur svårt kan det vara? Det är faktiskt livsfarligt att inte ha reflex på mörka vintervägar. Bilar upptäcker en på 25 meters avstånd i stället för 125 meter. Mängder av olyckor sker på grund av att folk är för lata för att sätta på sig reflexer. Förutom allt lidande blir det dyrt för oss skattebetalare. Lagstifta och utdöm böter! Och heja försäkringsbolaget if som har tagit fram en kollektion snygga reflexpersedlar. Reflexhäxan har fler. Om man nu tycker att det är töntigt med en vanlig reflex.

Comments on this entry are closed.

  • Iréne Walton 15 november 2016, 10:18

    Hej! När snön överraskade Stockholm, så såg jag alla som lämnat sina bilar och börjat gå. De var alla mörkklädda – det såg riktigt roligt ut – och jag såg inga reflexer… Jag har många, eftersom jag bor på landet. Bl.a. fyra som man klämmer runt handled och vrist. Det ser också roligt ut när man ser någon som går eller cyklar.
    Länsförsäkringar har alltid en skål med gratis reflexer i receptionen. Ett år gjorde jag ett ’halsband’ av dem, kan också hållas i handen eller hängas på axeln när jag t.ex. i becksvart mörker ska gå till brevlådan ute vid vägen.
    Ha en bra dag!
    Iréne