Hur få man bort etiketten? Någon?

av Louise Konsumentkoll den 26 april 2016

20160423_180607_resizedBurken utan etikett är från Önos skivade rödbetor, den med etikett är Coops löksill. Bägge burkarna jag ställt i  varmt vatten i diskhon i 10 minuter. Rödbetsetiketten var superlätt att dra av, sillburkens etikett sitter som berget. Möjligen kan man gnugga av den med stort besvär, men då är ändå klistret kvar på glasburken. Dumt.

Liksom många andra sparar jag glasburkar hela vintern till sommaren då gör gör vinbärssylt och lägger in gurka. Då vill jag inte ha några silletiketter kvar  på burkarna.

Ringer till Klädesholmen som lägger in Coops sill. Hur får jag bort etiketten frågar jag. Vet inte säger mannen jag talar med, men han lovar i alla fall att undersöka om de kan få fram en etikett som går bort. Men det kommer nog att ta tid säger han.

En förklaring jag får är att sill är en kylvara, skivade rödbetor är det inte utan kan stå i skafferiet. I kylen bildas kondens, fukt, som gör att det fordras ett starkare lim för att hålla etiketten på plats. Låter som en rimlig förklaring men nog borde det att gå att fixa ett bättre etikettlim även till kylvaror, om man anstränger sig. Och min rödbetsburk står faktiskt i kylen, och den etiketten sitter på tills jag vill ha av den.

Ska gräva djupare i frågan och rapporterar!

 

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: