≡ Menu

Hutlöst Apoteket!

proteinNej nu går skam på torra land. 562 kr kilot för Apotekets proteinbar. 18 kronor för 32 gram. Det är faktiskt ett både hutlöst och skrattretande pris. Kakan innehåller ”Indevex NGC formula” som innehåller ”ärtprotein, helägg med balanserat Omega 3/6 (har hönsen fått omega 3 i fodret- eller?), vassle, äpple, nypon, kostfiber av sockerbeta” samt bland annat sötningsmedel , lite mejeriprodukter , rismjöl,  sojalecitin och 2 procent (0,36 gram) blåbär. Det verkar inte vara alltför svårt att joxa ihop. ”Formulan” kanske har tagit lite tankekraft, men nästan 600 kronor kilot?

Nu förstår jag varför Apoteket på Klarabergsgatan inte har satt ut jämförpriser på proteinsortimentet, trots att jag har sagt till två gånger.

PS 1 sept: Jag trodde det var lag på att alla livsmedel ska ha jämförpriset, men så är det inte, lärde jag mig just av Eva som kommenterat nedan. Förpackningar med mindre än 50 gram behöver inte ha jämförpris per kilo.

Comments on this entry are closed.

 • Anonym 28 augusti 2014, 15:58

  Det är inte enskilda apoteket som ändrar jämnförelsepriser, utan det sker oftast centralt ifrån. Så om du vill ha jämnförelsepriser föreslår jag att du kontaktar dem högre upp på en gång.

  • Louise Konsumentkoll 28 augusti 2014, 16:09

   Anonym: Här finns inget jämförelsepris överhuvud taget på hyllkanten utan bara styckpriser. Jag har skickat inlägget och twittrat ut det till Apoteket AB. Men trots allt är det de enskilda apotek som har ansvar att se till att jämförpriser finns på hyllan.Inte sant?

 • Apoteket 29 augusti 2014, 7:59

  Vi ser inte någon anledning till att inte redovisa ett jämförelsepris och att vi därför ska tillgodose att detta görs. Vi har valt att använda råvaror av hög kvalité och priset sätts utifrån råvarukostnaden.

  Apotekets produkter är baserade på NGC™ (Nutrition & Glycemic Control) och är en blandning av de naturliga råvarorna ärtor, omega 3-ägg, vassle, äpple, nypon och fiber från sockerbeta. De tre proteinkällorna från ägg, ärter och vassle täcker en stor del av kroppens behov av essentiella (livsnödvändiga) aminosyror, som exempelvis är viktiga för att behålla eller öka muskelmassan. Innehåller inga transfetter eller andra ohälsosamma fetter.
  Hanteringen vid tillverkningen är helt mekanisk, utan syntetiska processer, och blandningen har smaksatts med naturliga aromer. Näringsämnena finns naturligt i ingredienserna, vilket innebär att man inte behöver tillsätta vitaminer och mineraler efteråt.

  • Louise Konsumentkoll 31 augusti 2014, 20:43

   Apoteket: Jag skojade till det angående att ni inte sätter ut jämförpriser på dyra produkter, men förstår att det inte gick fram…borde satt en smiley 🙂 efter, absolut.

   Det är säkert finfina ingredienser ni har i era proteinprodukten, men 562 kr kilot…???? Till vem riktar sig proteinbaren och vid vilket tillfälle ska man äta dessa 32 gram? När gör den nytta?

 • Eva 01 september 2014, 10:22

  Jag älskar jämförpriser, de borde finnas överallt utan undantag. Enligt Konsumentverket (http://www.konsumentverket.se/Lagar–regler/Din-ratt-som-konsument/Jamforpriser/) behöver inte jämförpriset finnas om förpackningen innehåller 50 gram eller mindre.

  • Louise Konsumentkoll 01 september 2014, 11:49

   Eva: Huvva! Vad gräsligt att ha fel. Och såå pinsamt att skälla på Apoteket trots att de faktiskt följer lagen ( även om jag ändå tycker att de bör ange jämförpris.) Trodde att jag kunder prisinformationslagen utan och innan, men inte. Hade glömt undantaget för mindre 50 grams förpackningar. Huvva! Stryker genast det jag skrev om att Apoteket inte håller sig till lagen i inlägget.