Inget gasat kött hos Citygross

av Louise Konsumentkoll den 06 maj 2011

citygross annons om kött och gasNej tack säger Citygross i stora annonser till kött som packas i gas. Håller med. Visst är det roligare att köpa kött som styckats i butik och säljs av hängivna köttmästare.

Men, det är ganska lätt för Citygross att säga totalnej till gasat kött. Citygross är en kedja med enbart stormarknader, väldigt stora stormarknader. De storsatsar på svenskt butikstyckat kött och sätter en heder i det.

Mindre butiker har generellt  med den prispress som finns i dag, oftast inte råd att butiksstycka kött. Det kan man beklaga, men så är det.  Det kräver mycket personal med god utbildning i kötthantering. 

Då kan skivat kött som styckas på annat håll och hålls i skyddande atmosfär vara ett alternativ. Det stora felet som alla livsmedelskedjor gör  är att de använder helt fel gas. En gas med hög syrehalt som gör köttet segt. Detta har jag skrivit spaltmeter om i bloggen och ordar inte mer om det.

Livsmedelskedjor: Byt gas bums, till en bättre gas, så kan faktiskt jag, i motsats till Citygross, säga ja till skivat kött som styckats och packats någon annan stans. Under förutsättning att det har mörats länge innan det läggs i förpackningen. Helt kött köper jag vacuumförpackat, om det inte finns någon manuell köttdisk i butiken.

För övrigt är det intressant att notera hur Citygross bygger sitt varumärke. När tillsatser diskuteras sa man nej till tillsatser och för att köra på ”Äkta vara”. När diskussionens vågor gick höga om att svenska grisuppfödare släppte på sitt förbud mot GMO i foder ( de har återtagit det igen), så gick man ut i stora annonskampanjer och berättade att man bara sålde ”GMO fritt kött” ( en annons som för övrigt prickades av Konsumentverket). Och nu när syrechockat kött diskuteras så går man ut i nästa annonskampanj och berättar om Citygross gasfria kött. Skickligt!

15 maj: Såg just en annons i dag, där Citygross meddelade att de betalar svenska grisbönder 1 krona mer per kilo. Det gör de för att stötta svensk grisproduktion som är i fritt fall. Priset till konsument höjs inte. Heja! Hoppas Coop, ICA och de andra gör detsamma. Själv skulle jag kunna betala mer för bra kött – och hellre äta mindre. Köttkonsumtionen kan faktiskt inte bara öka och öka, då går det åt h-e för vår planet.

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Affi maj 7, 2011 kl. 8:55

Instämmer till fullo! Ha en fin helg i trädgården!

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: