≡ Menu

Jag tar livet av folk

Fy för satan. Nu tar man livet av folk också.

Bild Stockholms läns museum

Vi eldar med ved hemma. Inte varje dag, men när det är kallt toppar vi bergvärmen med att elda i kakelugnarna. Kakelugnarna ger go’ värme när det är kallt.

Lyssnar på Radions Klotet  och lär mig att i Sverige dör 400 – 1000 personer en för tidig död på grund av sotpartiklar från vedeldningen. Värst är fuktig ved, det ska brinna ordentligt och röken ur skorstenen ska vara tunn, inte bolmande. OK. Ska skärpa mig. 

Lyssnar vidare och lär mig att slantarna till koldioxidkompensation för mina privata flygresor inte är mycket att hurra för heller. Att lägga stålarna på trädplantering i Afrika duger inte. Bättre att köpa utsläppsrätter inom EU -systemet och lägga på hög får jag lära mig. Får gå över till det i stället.

Hå hå ja ja.