Apropå proteintrenden…
Nej nu blir jag avundsjuk. Varför minskar Arla sockret i nya Yoggi ”med extra protein” men har kvar samma sockermänd i vanlig Yoggi? Jag bara undrar. Gillar nämligen fruktyoghurt men tycker Yoggi är för söt. Är inte ett dugg intresserad av extra protein men VILL HA MINDRE SOCKER!!! När får jag det Arla?
Comments on this entry are closed.
Bästa fruktyoghurten gör man själv av Turkisk yoghurt och tinade frysta bär, strö ev. lite kokos över.
Då slipper man tillsatt socker.
Humlan: Du har så rätt. Ska skärpa mig. Vi har bär kvar i frysen och snart stundar en ny bärsäsong i trädgården med hallon och röda, svarta och vita vinbär. Nu fick jag inspiration att sluta köpa Yoggin och börja med göra min egen fruktyoghurt, Har varit lat rent utsagt…Tack!
Ja och det finns annat än turkisk om du vill ha ännu mer variation….
Häromdagen tog jag fel yoghurt, råkade ta en med blåbärssmak istf naturell.
(Det var inte Arla – det var Norrmejerier)
Så här ser innehållsförteckningen ut:
”Verum hälsofil Blåbär
Fil (högpastöriserad norrländsk mjölk, levande mjölksyrakultur inklusive Lactococcus lactis L1A, D-vitamin, fruktberedning (socker, blåbärsjuice, modifierad majsstärkelse, surhetsreglerande medel citronsyra, arom). Blåbärsjuice 4,2 %. Tillsatt socker 6.2%.”
Väldigt mycket socker! Varför modifierad majsstärkelse i en mjölkprodukt?
Vart tar alla riktiga blåbär vägen som plockas i svenska skogar?
Den milda naturella har följande ingredienser:
Verum hälsofil -mild naturell.
”Högpastöriserad norrländsk mjölk, levande mjölksyrakultur inklusive Lactococcus lactis L1A, D-vitamin.”