≡ Menu

Jeans till bilindustrin – Välkommen till möte om våra kläder!

JeansJag har säkert fem par jeans som bara ligger i garderoben. Jag använder dem aldrig. De är fula. Det vill säga av  jättefint snitt när jag köpte dem för si sådär tre – fem år sedan. Men i dag är de helt ute, bylsiga och fel färg. Å andra sidan ”kan de ju vara bra att ha”. Till trädgårdsarbete. Fast hur många jeans behöver man i trädgården? Ett par, eller möjligen två. Och trädgårdsjeans har jag ju redan. Så där ligger de och tar plats i garderoben.

Jag ska skicka dem till Myrorna. Och platsar de inte där så kanske de går till bilindustrin. För nu har Ford beslutat att använda jeans till ljudisolering i bilar. Så himla bra. Och när bilarna går till skroten så hoppas jag att fibrerna återanvänds igen, till något annat. Så får de längre liv.

Den 4 april kl 13 – 17.15 hålls vårt årliga medlemsmöte och seminarium. ”Påklädd eller avklädd – ett möte om våra kläder. Välkommen! Anmäl dig här. Där kommer vi bland annat att diskutera vad som händer med våra kläder när vi har tröttnat. För idag sliter vi inte kläder. Vi köper och slänger.

Comments on this entry are closed.

 • Adam 25 februari 2011, 13:35

  Lämnar man in sina gamla jeans till Nudie vid köp av nya så får man rabatt. De syr om de gamla och säljer dem igen 🙂
  http://www.gp.se/ekonomi/1.547498-nudie-aterbrukar

 • Affi 25 februari 2011, 20:11

  Vi har outlettar här nere där de också gör om kläder till mer modernt när man köper nya. Men allt som återvinns inågon form är väl toppen.

 • Adam 25 februari 2011, 20:20

  Affi, det är ju jättebra. 🙂 hoppas att fler hakar på trenden.