Kalorier i vin och sprit – så mycket måste du röra på dig för att bli av med julsnapsen

av Louise Konsumentkoll den 19 december 2016

snapsAldrig roligt att bli påmind, och framförallt inte inför den stundande glada mathelgen. Men jisses vad kalorier man kan stoppa i sig i form och öl, snaps och vin under julen, ovanpå all god mat. Om man är lagd åt det hållet….

Samvirke, den danska kooperationens medlemsmagasin har som av en händelse gjort ett fint bildspel av eländet.

Exempel:

Ett glas öl, 33 cl, innehåller 153 kcal. För att förbränna kalorierna måste du gå  47 minuter eller springa i 13 minuter.

En enda snaps, 4 cl, ger 92 kcal, nästan 30 minuters promenad.  

En liten whisky om 3 cl och 70 kcal får du jobba av med att promenera i 23 minuter, springa sex minuter eller skotta snö i åtta minuter.

Föredrar att skotta snö, då förenas nytta med nöje. 

För övrigt är det heltokigt att inte antalet kilokalorier anges på vin och spritflaskorna. Det är obegripligt, om man inte känner till hur stark vin och spritlobbyn är i EU.  Men nu börjar det tydligen röra på sig i frågan. 

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Humlan december 26, 2016 kl. 12:39

Jag anser att det är bra att man inte skriver ut kaloriinnehållet på öl, vin och spritflaskorna för det skulle vara vilseledande ur viktsynpunkt.
T.ex. innehåller sprit mer än 5 gånger så mycket kalorier än öl, men det är ändå öl man blir tjock av eftersom ölets kalorier kommer från kolhydrater.
Därav uttrycket ”ölmage”, vinmage och spritmage finns däremot inte.
http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/alkohol-och-vikt

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: