≡ Menu

KfS debatt om den slängda maten har gjort avtryck – se inslag i Rapport

KfS arbete gör avtryck. Det senaste året har vi jobbat hårt för att få upp frågan om den onödigt slängda maten på agendan. Och nu visar vår uppföljande undersökning att det har gett resultat. Åtta av tio har uppmärksammat debatten och en av tio slänger mindre mat nu än innan debatten startade. Ingen revolutionerande förändring kan man tycka, men det är svårt att få till beteendeförändringar, det är en process. Vi är i alla fall nöjda så här långt.

Särskilt glada är vi över att det främst är de yngsta, i ålder 18-29 år, som har ändrat sitt beteende, för det är dem som slänger mest. Bland dem uppger 1,5 av 10 att de slänger mindre mat nu.

Igår var det release av boken ”100 sätt att rädda maten”, som KfS är med och sponsrar. I den hittar du många bra tips på hur du tar till vara maten. Som medlem i KfS kan du köpa den till det förmånliga priset 79 kronor hos Bokus. Nedan kan du titta på ett inslag i Rapport där man tar upp vår undersökning och ”100 sätt att rädda maten”.Comments on this entry are closed.

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: