≡ Menu

Kinderegg- bättre förr!

Kinderegg… När vi hade kalas förr, när barnen var små och vi ville sitta i lugn och ro och prata med våra (vuxna) vänner, utan barnskrik och stoj…Då köpte vi Kinderegg. Chokladäggen kunde hålla en hel hoper barn lugna och tysta i evigheter. I total koncentration plockade de ihop mängder av pyttsmå delar till  figurer av något slag. Och sedan lekte alla barnen med figurerna, plockade sönder dem igen och satte ihop dem. Tysta som små möss, i timmar.  Åtminstone är det så jag kommer ihåg det hela.

Fick fatt på ett Kinderegg i helgen. Stackars småbarnföräldrar tänkte jag. Kinderegg håller knappast dagens barn tysta någon längre tid. Det finns inget för barnen att plocka ihop längre. Allt är fixt och färdigt. Det tar två sekunder att placera en helt färdigjord igelkott i en helt färdiggjord livräddarstol. Till och med Kinderegg curlar barnen.

Comments on this entry are closed.

 • MrArboc 15 augusti 2011, 11:44

  Det har bergis med säkerhet att göra – små plastbitar till små barn (som är målgruppen) är väl inte så lyckat egentligen?

 • Pernilla 15 augusti 2011, 20:08

  Det är en del av den rådande leksakstrenden. Titta på Lego! Särskilt Lego som är riktat till flickor, förutom att det är rosa består det av några stora bitar som sätts ihop och sen är det färdigt.

  Bästa leksakerna är oftast de enklaste. Ta kaplastavar. Så bisarrt enkelt idé, men barnen älskar dem. Till och med min 8-åring som är minst sagt svår att roa kan sitta hur länge som helst med kapla.

 • Louise Konsumentkoll 15 augusti 2011, 21:14

  Mr Arboc: Det torde vara lättare att en igelkott sätter sig på tvären än pytteplastbitar. Men jag förstår din poäng. Å andra sidan har jag för mig att barnen var över 3 år när de fick Kinderegg av oss.
  Pernilla: Jag vet faktiskt inte vad kaplastavar är. Det säger säkert något om min ålder…eller fanns de kanske även för tjugo – tjugofem år sedan, när mina pojkar var små?

 • Pernilla 17 augusti 2011, 9:51

  Kaplastavar är det enklaste man kan tänka sig. Träbitar med exakt samma mått allihop. De kom på 80-talet enligt Wikipedia.

  Vad gäller kinderegg tror jag faktiskt det står på dem att de är från tre år.

 • Affi 17 augusti 2011, 10:28

  Kaplastavar fanns när dina barn var små, mina barn gick i montessoriskola och där användes kapla till mycket, att bygga, räkna, mäta, dela osv…..

 • Louise Konsumentkoll 18 augusti 2011, 10:48

  Kaplastavar har gått mig och mina barn spårlöst förbi…Jag får väl satsa kapla på barnbarnen, när de kommer. Kanske ska skicka över ett gäng till min man Ulfs söta barnbarn Kajsa i Australien!

 • Minna 28 augusti 2011, 20:08

  Jag har också tänkt och längtat tillbaka till de gamla leksakerna i Kinderäggen. Det skulle både göra mig och mina barn glada om det var mer byggsatser i äggen. Barnen blir besvikna när de bara får en färdig gubbe i ägget. Tur att chokladen smakar bra.