Kinderegg- bättre förr!

av Louise Konsumentkoll den 15 augusti 2011

Kinderegg… När vi hade kalas förr, när barnen var små och vi ville sitta i lugn och ro och prata med våra (vuxna) vänner, utan barnskrik och stoj…Då köpte vi Kinderegg. Chokladäggen kunde hålla en hel hoper barn lugna och tysta i evigheter. I total koncentration plockade de ihop mängder av pyttsmå delar till  figurer av något slag. Och sedan lekte alla barnen med figurerna, plockade sönder dem igen och satte ihop dem. Tysta som små möss, i timmar.  Åtminstone är det så jag kommer ihåg det hela.

Fick fatt på ett Kinderegg i helgen. Stackars småbarnföräldrar tänkte jag. Kinderegg håller knappast dagens barn tysta någon längre tid. Det finns inget för barnen att plocka ihop längre. Allt är fixt och färdigt. Det tar två sekunder att placera en helt färdigjord igelkott i en helt färdiggjord livräddarstol. Till och med Kinderegg curlar barnen.

{ 7 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

MrArboc augusti 15, 2011 kl. 11:44

Det har bergis med säkerhet att göra – små plastbitar till små barn (som är målgruppen) är väl inte så lyckat egentligen?

Svara

Pernilla augusti 15, 2011 kl. 20:08

Det är en del av den rådande leksakstrenden. Titta på Lego! Särskilt Lego som är riktat till flickor, förutom att det är rosa består det av några stora bitar som sätts ihop och sen är det färdigt.

Bästa leksakerna är oftast de enklaste. Ta kaplastavar. Så bisarrt enkelt idé, men barnen älskar dem. Till och med min 8-åring som är minst sagt svår att roa kan sitta hur länge som helst med kapla.

Svara

Louise Konsumentkoll augusti 15, 2011 kl. 21:14

Mr Arboc: Det torde vara lättare att en igelkott sätter sig på tvären än pytteplastbitar. Men jag förstår din poäng. Å andra sidan har jag för mig att barnen var över 3 år när de fick Kinderegg av oss.
Pernilla: Jag vet faktiskt inte vad kaplastavar är. Det säger säkert något om min ålder…eller fanns de kanske även för tjugo – tjugofem år sedan, när mina pojkar var små?

Svara

Pernilla augusti 17, 2011 kl. 9:51

Kaplastavar är det enklaste man kan tänka sig. Träbitar med exakt samma mått allihop. De kom på 80-talet enligt Wikipedia.

Vad gäller kinderegg tror jag faktiskt det står på dem att de är från tre år.

Svara

Affi augusti 17, 2011 kl. 10:28

Kaplastavar fanns när dina barn var små, mina barn gick i montessoriskola och där användes kapla till mycket, att bygga, räkna, mäta, dela osv…..

Svara

Louise Konsumentkoll augusti 18, 2011 kl. 10:48

Kaplastavar har gått mig och mina barn spårlöst förbi…Jag får väl satsa kapla på barnbarnen, när de kommer. Kanske ska skicka över ett gäng till min man Ulfs söta barnbarn Kajsa i Australien!

Svara

Minna augusti 28, 2011 kl. 20:08

Jag har också tänkt och längtat tillbaka till de gamla leksakerna i Kinderäggen. Det skulle både göra mig och mina barn glada om det var mer byggsatser i äggen. Barnen blir besvikna när de bara får en färdig gubbe i ägget. Tur att chokladen smakar bra.

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: