≡ Menu

Klädbytardag i morgon, lördag!

I morgon, lördag 5 april, ordnar Naturskyddsföreningen klädbytardagar i hela landet. Gå dit och byt. Det lär vara en folkfest. Kul film förresten!

Själv travar jag över till min granne med en säck avlagda kläder. Tas glatt emot, och det min granne inte använder själv ges till Myrorna eller Erikshjälpen.

Undrar förresten vad företaget som ofta lägger lapp i vår brevlådan gör med kläderna de får till skänks? Låter som de arbetar med något behjärtansvärt när de skriver ”skapar arbetstillfällen i Polen”.

Jag tror att de säljs i second-handaffär och att pengarna de tjänar går i egen ficka. Visst skapar det arbetstillfällen, och visst är det mycket bättre att skänka kläder till dem än att slänga dem i soporna och låta dem brännas upp i värmeverken. Kläderna kommer ju till användning igen och får ett längre liv. Bra för miljön. Men jag tror att många förmodar att pengarna går till välgörenhet.

Tar mig äntligen i kragen och ringer dem. Inget svar. Jag rapporterar!

Comments on this entry are closed.

 • Affi 07 april 2014, 10:42

  Kul! Hela Second hand-grejen känns bra! Gäller bara att hålla sig till de trovärdiga!

 • åsa 08 april 2014, 11:04

  Såg denna nu som först. Vilken glad granne du får om ni har samma storlek.
  Gammalt blir nytt bruk för andra. Toppen.

  Ja det gäller såklart att kolla ibland. Vet en vän som några ggr gjort iordning och ställt ut fina kälder till hämtning av de som lagt lapp i lådan. Ringt dem men kom ändå inte nästa gång.

  Har mer än en gång sett de som lämnar klädkassar till de som sitter och ber om pengar.

  Sen ser jag fortfarande en insamling för det du inte vill skänka om någon liten defekt. Där Du kan vilja lämna till återanvändning i ny produkt. Då behövs lätthanterlig insamlng. Sånt slängs nu i onödan. Allt har haft kostader i transport till och från affär, tillverkning osv. Hört som sagt om samling av detta i Täby.