≡ Menu

Klädbytardag nästa lördag 9 april

Naturskyddsföreningen ordnar klädbytardag runt om i landet nästa lördag. Heja!

Bäst ur miljösynpunkt är förstås det plagg som aldrig tillverkas, alltså att vara återhållsamhet med klädinköp. Näst bäst är att återanvända kläderna så att de får ett långt liv. Nudie och Boomerang tar bra initiativ tillsammans med Naturskyddsföreningen. Läs mer här.

TvättmaskinBra för miljön är också att inte tvätta så himla mycket. Massor av energi går åt till uppvärmning av vattnet och massor av kemikalier när vi tvättar. Torktumla ska man helst inte göra alls. Lassa tvättmaskinen full men inte proppfull. Tvätta vid låga temperaturer. Dosera rätt, aldrig för mycket. Och om plaggen bara är lätt smutsade kan man sänka doseringen något.  Lämna luckan till tvättmaskinen öppen så att inte bakterier frodas i trumman. Och skulle det mot förmodan lukta surt så kör en tvätt i sextio grader någon gång i månaden.

Se där, några tips jag har kunnat läsa mig till inför vårt seminarium nu på måndag ”Påklädd eller avklädd – ett möte om våra kläder”. Det är fullsatt. 1300 personer på Folkets Hus. Det ska bli skoj!

Comments on this entry are closed.

  • Affi 01 april 2011, 11:33

    Tack för tipset, det finns här hemma också!