Kött, kött, kött

av Louise Konsumentkoll den 15 mars 2012

KöttHimmel! Nu handlar det om kött överallt. I går cancerlarm i Expressen och Vetenskapsradion, i dag om kötttrenden i DN och i SvD om griskött. Finska smågrisar som importeras och där Gunnela Ståhle, Svenskt Sigill larmar om sänkt djurskydd och ökad smittspridning på sikt.

Måndag den 7 maj, på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien hålls ett seminarium, ”Den globala köttexplosionen- effekter för hälsa och miljön”. Inbjudna är bland andra Mats Lannerstad, Stockholm Environment Institute som talar om kött, människor och miljö. Alicja Wolk, KI och Denis Corpet Université de Toulouse reder ut kopplingen mellan cancer och köttkonsumtion och Johan Djureskog, kock och köttsommelier på restaurang AG och Christina Cheng trendanalytiker, pratar om varför vi äter så mycket kött.

 

Kan nog bli bra. Jag är moderator :-).

Program och anmälan läggs snart ut på www.ksla.se.

 

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: