Köttskandalerna fortsätter i Almedalen

av Louise Konsumentkoll den 27 juni 2013

tuppHuvva. Återigen en köttskandal. Nu är det livsmedelsinspektörerna i Malmö som är på krigsstigen. Av tjugo nötköttsprover som tagits hos grossister, restauranger och köttbutiker visade sig fyra innehålla ett annat köttslag. I tre av produkterna hade t ex billigare lamm eller kalkonkött blandats in, och ett parti kebab innehöll både kalkon och kyckling.

Var lite rädd för att köttbedrägerierna skulle vara lite överspelade till vårt seminarium i Almedalen nästa torsdag som just handlar om detta. Men de verkar aldrig ta slut.

”Kött med dålig eftersmak- om hästslakt, maffia och DNA” heter vårt frukostseminarium 4 juli kl 8 – 10 på Wisby Strand&Congress brevid Högskolan. Där träffar du intressanta debattörer. Där presenteras också en alldeles ny undersökning om konsumenternas förtroende för livsmedelsbranschen och om vår lust till kött har påverkats av alla skandaler. Välkommen!

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: