Köttskatt- bra för miljön och bra för hälsan

av Louise Konsumentkoll den 02 juni 2011

Ät mer naturligt fiberrik mat som grönsaker och baljväxter och dra ner på kött- och charkkonsumtionen. Då kan du minska risken för tarmcancer. Det slår World Cancer  Research Foundation fast, och backas upp av Livsmedelsverket.

6000 personer insjuknar i tarmcancer i Sverige per år. Nu vräker vi inte i oss riktigt lika mycket kött- och charkprodukter som i USA, men ändå.

Att på olika sätt göra köttet dyrare, till exempel genom en ”köttskatt” som jag har förslagit i ett tidigare inlägg, känns än mer aktuellt efter den här rapporten.  Syftet är att få ner konsumtionen, framförallt av det röda köttet, inte minst nöt och gris. Bra för miljön och bra för hälsan!

Vi äter ju nästan dubbelt så mycket kött i dag som vi gjorde för 20 år sedan. Inte kommer jag ihåg att jag längtade efter att äta mer kött då. Gjorde du?

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: