Lågprismat 40 % billigare – och 40 % sämre?

av Louise Konsumentkoll den 05 maj 2011

Bara 55 procent kött i Coop X-tras köttbullar, 20 procent tomat i Citygross ketchup, 25 procent apelsin i apelsinmarmeladen, luft i lågprisbrödet, vilseledande storlek på förpackningar. Listan kan göras lång på lågprismatens sämre kvalitet enligt tidningen Barometern. Huvvaligen. Man får vad man betalar för säger någon. Håller med.  

Å andra sidan. Har man inga pengar är lågprismaten ett alternativ. Eller om man vill spara ihop till en efterlängtad semester. Man kan spara mycket pengar på lågprismat enligt tidningen. Toppa upp med mycket grönsaker som ger vitaminer och mineraler, så funkar det säkert. Och håll koll på jämförpriserna! Styckpris säger inget om prisnivån.

Fast vilseledande förpackningar kan aldrig accepteras. Inte heller usel kvalitet för högt pris, och det förkommer också som vi alla vet.

Jag ska försöka få tag i hela artikelserien. Den verkar spännande och ligger inte på nätet.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: