≡ Menu

Lågprismat 40 % billigare – och 40 % sämre?

Bara 55 procent kött i Coop X-tras köttbullar, 20 procent tomat i Citygross ketchup, 25 procent apelsin i apelsinmarmeladen, luft i lågprisbrödet, vilseledande storlek på förpackningar. Listan kan göras lång på lågprismatens sämre kvalitet enligt tidningen Barometern. Huvvaligen. Man får vad man betalar för säger någon. Håller med.  

Å andra sidan. Har man inga pengar är lågprismaten ett alternativ. Eller om man vill spara ihop till en efterlängtad semester. Man kan spara mycket pengar på lågprismat enligt tidningen. Toppa upp med mycket grönsaker som ger vitaminer och mineraler, så funkar det säkert. Och håll koll på jämförpriserna! Styckpris säger inget om prisnivån.

Fast vilseledande förpackningar kan aldrig accepteras. Inte heller usel kvalitet för högt pris, och det förkommer också som vi alla vet.

Jag ska försöka få tag i hela artikelserien. Den verkar spännande och ligger inte på nätet.

Comments on this entry are closed.

 • Affi 06 maj 2011, 6:56

  Intressant, för oss på landet finns ett annat problem och det är lojaliteten med den dyra affären i närorten jämfört med lågpris i centralorten. En affär nära din bostad är så viktig att det bara är att blunda för priserna och handla, man blir dessutom vän med handlaren och får på så vis svårt att klaga på priserna. Skulle man drista sig blir alltid svaret att det är den nivån de måste ha för att gå runt. Jaja, vi som fortfarande har jobb och därmed råd får hålla affären på hemmaplan under armarna medan de med små ekonomiska tillgångar får ta lågprisaffären i centralorten.

 • Louise Konsumentkoll 06 maj 2011, 8:08

  Håller med dig, men samma lojalitetskonflikt känner jag med min lilla lokala butik som ligger 300 meter hemmifrån och som är jättebra. En ganska dyr men bra ICA nära. Inom fem kilometers avstånd ligger fyra stormarkander, en klar överetablering som är svår att betrakta. Jag handlar det absolut mesta på Coop Häggvik i Norrviken. Gjorde alla som jag och handlade allt på stormarknaderna runt i kring så skulle lilla ICA försvinna och det vore riktigt, riktigt trist. Jag borde stötta butiken och handla mer där, och inte bara när jag behöver något som akut fattas i kylskåpet.

 • Cathy 06 maj 2011, 9:46

  En annan luring är Coops bacon i 3-pack. Så gott som all annan bacon väger 140 g per paket, även Coops 1-pack, men 3-packen väger bara 125 g per styck (10% mindre). Ser man inte upp så verkar 3-packen klart billigare än den är.

  • Louise Konsumentkoll 06 maj 2011, 9:52

   Superlurigt! Fy! Ska genast kontakta Coop. Visserligen finns det inga krav på standardiserade förpackningsstorlekar längre men jag undrar verkligen Coop har haft i huvudet när de har justerat vikten från den gängse. Har du hittat detsamma bland andra varumärken eller i andra livsmedelskedjor?

 • Cathy 09 maj 2011, 7:01

  Vi handlar så väldigt sällan i andra affärer än närmaste Coop Forum, så jag kan inte uttala mig om det förekommer i andra kedjor.
  Flerpack bacon har jag inte sett annat än Coop, och jag hoppas innerligt att de har en väldigt bra teknisk/praktisk anledning till att vikten är annorlunda i 3-packen.

  • Louise Konsumentkoll 09 maj 2011, 7:58

   Ska kolla!

 • Pernilla 10 maj 2011, 19:49

  Jag reagerar på innehållet i kassarna på bilden. Det som syns är en stor läskflaska, cornflakes, ketchup och kex. Inte direkt livets nödtorft, om jag uttrycker mig fint. Om folk köper mer MAT och mindre SOCKER och SKRÄP, så kanske de inte måste köpa lågprisalternativen.

 • Mia 15 maj 2011, 10:23

  Pernilla- helt rätt, håller med.
  Det tror jag gäller väldigt många av dom som anser att dom knappt har råd med mat, dom köper fel varor (och blir dessutom överviktiga av det).