Luriga smoothien Innocent!

av Louise Konsumentkoll den 13 november 2015

20151113_130944_resizedKom hem från storhandling med goda smoothien ”Innocent”. Den är inte alls så ”innocent” som man kan tro. Tyckte förpackningen kändes lite tunn när jag la in den i kylskåpet. Och det hade jag fog för .

750 ml innehåller Innocent i stället för 1 liter som är gängse för sådana här förpackningar.

Det står tillverkarna helt fritt att använda vilken volym eller mängd de vill, men volymen ska banne mig stå med tydliga bokstäver på förpackningen. Och på framsidan och inte med pyttebokstäver på baksidan av förpackningen som tog mig lång tid att hitta.

FY! Det är andra gången jag blir besviken på Innocent. Blir sur igen på företaget och det hjälper inte hur många hattar som stickas för att samla pengar till äldre behövande i UK. Bli ändå sur. FY!

Kr 31,50 trodde jag den litern kostade, men där bedrog jag mig. Den kostar ju 42 kronor.

 

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Ulf november 25, 2015 kl. 15:41

Hej L! Trist case. Men det finns väl faktiskt också lag som säger att man inte får inte överdriva förpackning jmf med innehåll (balanserat förhållande eller hur det nu står), som inte följs i alla lägen dock (LEGO, maskindisktabletter…etc.) Minns P&G som åkte dit på Ariel flytande för ca 10 år sedan – hade ca 75 % i flaskan (ogenomskinlig den med), för en ”bättre prispunkt på hyllan”…

Svara

Louise Konsumentkoll november 25, 2015 kl. 16:29

Ulf: Jovissst. Men den här förpackningen är som sagt var ”tunn” när man känner ordentligt på den. Det är inte så att de har tagit en enliters förpackning och bara hällt i 750 ml. Det vore fusk.
hade det klart och tydligt stått 750 ml på framsidan av förpackningen så hade det varit okej. Men det gör det inte.

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: