≡ Menu

Män och bilar…

Det något speciellt med män och bilar- eller?

Vi kommer att behöva byta bil om något år. Jag vill ha en mindre bil, bränslesnål och helst biogas. Ulf vill fortsätta att köra en ganska stor bil, typ Mazda 6, som vi har nu, givetvis med mindre utsläpp, men ändå…större. Varför, kan man undra. Barnen har flyttat hemifrån, vi kör högst 1000 mil om året, en gång om året är vi fler än två i bilen och mindre bilar har också stora bagageutrymmen där vi kan frakta jord och annat till trädgården och skrot till miljöstationen.

– Bra att ha stort lastutrymme om vi ska hjälpa barnen att flytta säger Ulf. Men herre min je’ säger jag,  då kan vi väl hyra en skåpbil! Och så håller vi på.

Läser just att män köper bilar med mer utsläpp än kvinnor. Gillar inte att generalisera, men det  är något med män och bilar tänker jag…

Comments on this entry are closed.

  • Louise Konsumentkoll 25 april 2012, 15:52

    Så här kommenterar min bror Janne: Om man skall få män att gå över till miljöbilar så måste hela världens föräldrar sluta med att ge sina söner leksaksbilar och pekböcker med bilar och transportfordon. Då kan det bli ändring, eller så måste man lagstifta.
    Samma gäller för döttrar: Sluta ge sina småttingdöttrar barbiedockor/bratzdockor/inga varumärken-dockor att klä på och av = då blir man av med alla miljögifter som skapas av världens klädtillverkare i bangladesh/indien/sri lanka/pakistan/kina etc.
    Men/eller vad händer då med världen?

    Själv vill jag ha en STOR SUV så jag kan sitta högt och se ner på alla andra jävlar…

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: