≡ Menu

Massor av initiativ för att minska matsvinnet

sim-1

Nu kommer de i en strid ström, goda initiativ för att minska matsvinnet. Här är några exempel. Vissa av tjänsterna är fullt utvecklade och andra mer i sin linda.

 ResQ Club, To Good to Go, och Karma är exempel på appar som binder ihop hungriga människor med restauranger, caféer och butiker som har mat över. Your local är åt samma håll men där kan både företag och grannar lägga upp inte bara mat utan också annat man vill sälja till reducerat pris eller skänka bort. Matsmart.se köper in överlager av livsmedel, shampon m m och mat av bra kvalitet med kort datum eller där datumet just har gått ut och säljer vidare till för en billig peng.

Matmissionen vars butik brann ner har startat igen, nu  i Veddesta. Ditt körs mat med kort datum från livsmedelskedjor och industrier och säljs till starkt reducerat pris till mindre bemedlade människor. Charity of food arbetar bland annat tillsammans med företag och distribuerar mat, inte minst under julen till hemlösa och andra. Foodloopz heter ett nystartat företag som ger möjligheter för företag att sälja överbliven mat till varandra.

Heja!

 

 

 

OLIO, digital lösning mot matsvinn

Comments on this entry are closed.

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: