≡ Menu

Matsvinn- cool tävling + Restfest och Almedalsveckan

Ugly fruit campaignHelsingborgs skolor tävlar om vem som slänger minst mat. Coolt! Förra året slängdes 15 ton mat i skolarna, så det finns förbättringspotential om man så får säga.

Överallt arbetas det nu för att minska matsvinnet. Riktigt roligt.

Själva drar vi för andra året igång en ”Restfest” på Medborgarplatsen. Förra året utspisade vi 1 700 personer på lasagne gjord på mat från sex Coopbutiker på Södermalm, som annars skulle ha slängts.

Nu kör vi igång igen. Årets #restfest äger rum torsdagen den 28 maj kl 11 – 15.

170x45_k4

Där träffar du kända och okända personer som duellerar om bästa matsvinnsrätten eller bara kommer förbi vår lilla scen och levererar sitt bästa resttips. Bland andra Ludvig Brydolf från Sveriges mästerkock och landsbygdsminstern. Välkomna alla! Lunchen är gratis och god, det kan jag lova!

Under Almedalsveckan i Visby har vi ett frukostseminarium tisdag 30 juni. Rubrik: ”Önskas: Fula frukter på tallriken”. Upptill 30 – 40 procent av all frukt och grönsaker som skördas hamnar aldrig i våra magar. Varför?

Det diskuterar vi med representanter för livsmedelsindustri, handel, grossister restauranger, storkök och politiker. Vi hoppas få över en representant för ASDA, den stora livsmedelskedja i UK. De driver just nu ett projekt för att komma till rätta med problemet.

Och inte bara vi utan även andra organisationer och företag pratar matsvinn under veckan. Bra.

Välkommen till vår Restfest på Medborgarplatsen och välkommen till vårt frukostseminarium i Almedalen!