≡ Menu

Okej med endast bäst före- datum på fryst bröd

 

En majoritet, 55 procent, tycker det är okej att fryst och därefter upptinat bröd märks med endast bäst före- datum, förutsatt att man samtidigt tala rom att brödet har varit fryst. 44 procent vill  att  bakdatum ska anges på bröd som har varit fryst. Många kommentarer har vi också fått detta tema. Det blev resultatet av vårt senaste ”Dilemma” om bakdatum på fryst bröd.  En stor majoritet, åtta av tio röstande, kräver att  bakdatumet på färskt bröd bibehålls i ett tidigare ”Dilemma”.

Bakdatum på fryst bröd

Återigen, tack alla röstande! Det är ovärderligt för oss på Konsumentföreningen Stockholm att kunna ta temperaturen i aktuella konsument- och miljöfrågor. Resultatet ger oss en god  fingervisning om hur vi ska agera, även om det inte är fler än några hundratal som lämnar synpunkter. Av detta ”Dilemma” lärda jag mig på köpet att det numera inte bara är Polarbröd som fryser bröd utan även Fazer och Skogaholm. Samtliga anger att brödet har varit fryst.

Fryst Bröd

Comments on this entry are closed.

  • Humlan 13 september 2012, 8:05

    Matsvinnet med bröd verkar vara stort. En vän som jobbar i livsmedelsbutik i stan säjer att att säljaren av ett brödmärke som servar sin del av brödhyllan konsekvent rensar bort bröd som har 5 dagar och mindre kvar till ”bäst före”. Även om det ges till djur blir det ett onödigt påkostat (bl.a. mycket plast) foder, dessutom med onödiga tillsatser för djur. Det torde försvinna mycket bröd per år i Sverige på det viset.