Oro för maten

av Louise Konsumentkoll den 29 mars 2010

I dagens DN (sid 19) uttalar jag mig om att oron för maten har ökat. Jag refererar till en undersökning av företaget You Gov som visar att oron för maten har ökat från 45  procent år 2007 till 53 procent 2010. Mest oroliga är vi för tillsatser och främmande ämnen/gifter i maten.

Måndagen 12 april har Konsumentföreningen Stockholm ett seminarium ”Myter om maten” som vänder sig till medlemmar, lärare, forskare, folk från livsmedelsbranschen med flera. Det är helt fullsatt! 1400 personer har anmält sig och 200 på väntelista. Det är kul, men nervöst. Jag står för programmet och ska vara moderator . Tio duktiga föreläsare är inbjudna. SVT spelar in seminariet, som vanligt höll jag nästan på att säga.

Där kommer vi att presentera en undersökning. Vi har bett 1000 personer att uttala sig om vad de tror om 25 olika påståenden om vi har gjort kring mat. Om påståendena är sanna eller falska. Resultatet är intressant! Bl a visar det att majoriteten av de tillfrågade tror att tillverkarna tillsätter äppelmos till lingonsylten för att minska kostnaderna. Det är falskt. Det var sant tio – femton år tillbaka, men idag sker det inte längre. Nu är det en myt. Klicka här för att läsa mer om seminariet. I vår Facebookgrupp om myter har det diskuterats många varierande former av myter. Läs dem här.

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Affi mars 29, 2010 kl. 11:26

Jag är inte orolig men det beror säkert på att jag gör det mesta i matväg själv oavsett om det handlar om slakt eller äppelmos. Det är mycket möjligt att jag hade oroat mig mer om jag inte hade kunnat påverka min situation själv. Jag läser mycket på förpackningar men det beror mer på att det är vissa saker jag inte ska äta.

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: