≡ Menu

Östrogendominans och muffinsmage? Jag anmäler reklamen

Muffinmage
Visst har du sett dem? Annonserna om medlet mot östrogendominans, muffinsmage och mansbröst som finns i var och varannan tidning sedan något halvår tillbaka. Hur mycket pengar har företaget lagt ner på marknadsföringen av preparatet? Måste vara miljontals kronor. Kan inte tänka mig att reklamen av kosttillskotten är laglig även om den är finurlig. Här påstås nämligen inte  rakt ut att man blir av med muffinsmagen och östrogenpåslaget om man äter preparatet. Det enda man säger om själva kosttillskottet är att de innehåller zink ”som bidrar till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet”. Och det är tillåtet enligt EUs knäppa regelverk.

Värre blir det när man går in på webbsajten. Där lanseras preparatet för både kvinnor och män.

”Är du en man som håller på att förvandlas till kvinna?” Så marknadsförs ”Born: again more man” . Det räcker väl för att sätta skräck i de flesta män. Företaget har petat i en örtblandning, hormosin ( vad är det – någon?)  samt vitaminer och mineraler i burken och sedan drar man på med  ” Zink bidrar till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet. Vitamin B6 bidrar till normal psykologisk funktion. Vitamin B5 bidrar till normal mental prestation Vitamin B6 bidrar till att minska trötthet . Vitamin B5 bidrar till normal syntes och omsättning av steroidhormoner och vissa neurotransmittorer (Dopamin)”.  – Vill haaaa, tänker nog en och annan man som känner sig lite nere..

Som argument för att köpa produkterna hotas vi med alla hormonstörande ämnen i vår omgivning som underförstått sakta men säkert håller på att förvandla män till kvinnor och kvinnor till män.

Sex anmälningar har inkommit till Konsumentverket hittills. Verket har ännu inte haft tid att ta ställning till anmälningarna. Gör det! Här kommer den sjunde.

 

 

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: